TV 2 fikk gjennomgå av sinte seere under EM-semifinalen: - Dette er for dårlig

Oppgitte nordmenn klaget til kanalen da de mistet bildene under Portugal-Wales.

Mange av TV2 Sumos kunder sliter med sendingen fra EM.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Da Cristiano Ronaldo og Nani satte inn henholdsvis 1-0 og 2-0 i semifinalen mot Wales, var det en rekke TV 2 Sumo-abonnenter som ikke fikk sett dette. Det var VG som omtalte saken først i Norge.

Ifølge avisen opplevde mange at de kun fikk sett stillbilder, og at det var dårlig kvalitet både på lyd og bilde fra Frankrike.

— Dette betaler man altså for. Er bare å gi opp når man blir kastet ut hvert minutt, og følge kampen på andre medier. Helt utrolig at ikke TV2 Sumo klarer det som NRK klarer altså, under et EM, skriver en oppgitt kunde på TV 2 Sumos Facebook-side.

Les også

EM-dommen: - Forsiktig, taktisk og enorm fysikk

Les også

En karrieredrepende bilulykke, to manager-flopper og en jobb uten lønn

Gikk glipp av to mål

Han var ikke alene om å klage. Over 100 personer har onsdag kveld på Facebook klaget på kvaliteten på produktet — mange av dem svært irriterte.

— Gikk glipp av BEGGE målene. Og ALLE straffesparkkonkurransene på TV 2 Sumo sine sendinger har jeg gått glipp av. Dere er skyldige meg mange penger, men øyeblikkene de er borte for alltid, skriver en bruker.

— Dette er for dårlig, TV2 Sumo! Her betaler jeg, som mange andre, ganske mye penger for et produkt dere ikke er i nærheten av å levere! Dere har fått tilbakemeldinger på disse problemene tidligere, så hvorfor har dere ikke gjort noe med det?, skriver en annen.

TV 2 la selv ut et innlegg et stykke ut i den andre omgangen, med et nytt alternativ som skulle fungere bedre. På kundenes mange klager la kanalen seg flat.

— Vi beklager det er oppstått problemer under kampen, og vi tar dette alvorlig.Dette beklager vi sterkt og våre teknikere jobber fremdeles på spreng for å få problemene løst, svarte de ved flere anledninger.

Les også

Portugals stjerneskudd beskyldes for å lyve på alderen

Les også

Zaza: - Straffemissen kommer til å forfølge meg

Hatt problemer også tidligere

Også på Twitter har flere fått ut sin frustrasjon over problemer med bildene fra semifinalen mellom Portugal og Wales.

— Bare å gratulere TV 2 som sørget for at cirka 0 av deres betalende TV 2 Sumo-kunder fikk se Ronaldo sende Portugal i ledelsen, skriver en bruker.

TV 2 Sumo-sjef Kristian Bruarøy syns det er beklagelig at flere kunder har opplevd trøbbel med bildene på nett. Dette skjedde også for enkelte under lørdagens kvartfinale mellom Tyskland og Italia.

— Vi har hatt problemer som gjør at det har gått utover kunder, dessverre. Vi har gjort tiltak underveis, etter at vi ble oppmerksom på at kunder hadde problemer. Noen av tiltakene har hjulpet, men for å konkludere så ønsker våre teknikere å analysere det som har skjedd ytterligere, sier han.

Bruarøy forteller at kundene som har vært i kontakt med TV 2 angående problemer vil bli kompensert. Nå jobber de med å finne en løsning på problemene før torsdagens semifinale mellom Tyskland og Frankrike. Han poengterer at svikten ikke er et resultat av for stor pågang på serverne.

Underveis i Portugal-Wales skiftet TV 2 Sumo plattform, og det er ett av tiltakene de vurderer å gjøre før torsdagens sending.

— Vi kommer til å vurdere flere tiltak, blant annet å se videre på den løsningen jeg skisserte, nemlig at vi byttet plattform. Jeg vil ikke si at vi gjør det, men det er av tiltakene vi vurderer, sier Bruarøy.

Publisert: