Rosenborg-treneren: Derfor er ikke Molde vår tøffeste konkurrent om seriegullet

Kåre Ingebrigtsen mener trøndernes fremste utfordrer holder til langt lenger sør.

Kåre Ingebrigtsen og hans Rosenborg har hatt en god start på sesongen, med 3–0-seier over blant annet mot laget RBK-treneren mener er deres tøffeste konkurrent, Odd.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Lørdag kveld møtes de to erkerivalene til storkamp på Lerkendal. Både Rosenborg og Molde står med full pott etter to serierunder. Trønderne etter 3–0 over både Odd og Sandefjord.

Gjestene fra Møre og Romsdal etter 1–0 over Kristiansund og 2–1 over Lillestrøm. Det er med andre ord klart for storkamp i Trondheim.

Tror det vil ta tid for Molde

Rosenborg er soleklar favoritt til å forsvare fjorårets seriegull. Molde regnes blant dem som kan være nærmest å utfordre trønderne. Kåre Ingebrigtsen mener derimot ikke at det er Ole Gunnar Solskjærs menn som er deres nærmeste utfordrer til tittelen.

Les også

Helland om Bendtner: – Det ser ut som han virkelig har funnet gleden

– Nei, det er Odd, svarte han på spørsmål om Molde er lagets tøffeste utfordrer etter 3–0-seieren over Sandefjord i midtuken.

Han peker på kontinuiteten Skien-klubben har hatt de siste årene som en viktig faktor. «Brutter'n» mener det fortsatt er for tidlig for et ungt og nytt Molde å kunne regnes som en reell utfordrer.

– Molde har et bra lag, med mange unge og nye spillere. Det tar litt tid å sette et lag. Ole Gunnar og apparatet hans begynte med det i fjor. Molde kommer til å være oppi der, men det kan ta litt lengre tid enn bare denne vinteren, sier Ingebrigtsen.

Solskjær: – Rosenborg er klare favoritter

Før seriestart stemplet Molde-trener Ole Gunnar Solskjær avstanden på 24 poeng opp til Rosenborg i fjor som «katastrofetall».

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har hatt grunn til å smile for resultatene i sesongens to første runder. Men det er for tidlig for hans Molde å kjempe om gullet, mener Kåre Ingebrigtsen.
Les også

Solskjær om gapet opp til RBK: – Det er katastrofetall

Han var optimistisk i et intervju med NTB, og spådde at ingen klubber kom til å kutte ned like mye på avstanden som Molde. Han var også åpen om at Molde naturligvis har seriegullet som et mål, tross fjorårets skuffende femteplass.

– Vi har lyst til å vinne, men Rosenborg er favoritt. Det er det ingen tvil om. De har vunnet to år på rad. På vårt beste er vi fantastisk gode. Jeg har ikke lyst til å legge noen begrensninger på guttene mine på hvor mye vi skal ta igjen eller eventuelt gå forbi, sa Solskjær.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk