Solbakkens Champions League-drøm knust tross ny Europa-bragd

FC København drømte om åttedelsfinale i mesterligaen, men 2-0-seieren mot Club Brugge var ikke nok.

Ståle Solbakken er ønsket som norsk landslagssjef. Blir det lettere å lokke nordmannen hjem etter at FCK er ute av mesterligaen?
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Et B-preget Leicester ga aldri Ståle Solbakkens menn den hjelpen danskene trengte.

FCK var avhengig av at Porto avga poeng mot gruppevinner Leicester, samtidig som danskene selv vant i Brugge. Allerede etter seks minutter havnet Claudio Ranieris menn under for første gang i årets mesterliga.

Det fortalte litt om hvor lite de regjerende Premier League-mesterne la i onsdagens kamp. Etter hvert bare rant målene inn bak CL-debutant Ben Hamer, og Leicester slapp inn fem mål i en E-cupkamp for aller første gang.

Faktisk var det første gang et engelsk lag tapte med fem måls margin. Da hjalp det lite at FCK gjorde jobben sin.

– Ni poeng i mesterligaen og 7-1 i målforskjell på seks kamper kan vi ikke annet enn å være fornøyd med, oppsummerte trener Ståle Solbakken til Viasat etter kampen.

– Nå er vi seedet i europaligaen, så det ser vi lyst på. Vi får håpe vi kan få en bra trekning og kan skape et lite europeisk eventyr, tilføyde han.

Blir vanskeligere

André Silva stanget inn en tidlig corner for Porto og da spilte det ingen rolle hva Solbakkens menn gjorde. Like etter tok det danske hovedstadslaget ledelsen da Ludwig Augustinssons frispark ble styrt i eget nett av Brugge-stopper Brandon Mechele. I det kvarteret var spilt var Augustinsson frempå igjen med en dødball, og en corner ble styrt inn av Mathias Jørgensen, men til ingen betydning.

FC København vant sin kamp 2-0, men kunne vunnet 100-0 så lenge Porto slo Leicester 5-0.

FCK, som har vunnet den hjemlige serien elleve ganger, er med i gruppespillet i den gjeveste E-cupen for fjerde gang. Kun i 2010/11 har danskene tatt seg til utslagsrundene på nyåret. Den gangen ble det stopp i åttedelsfinalen mot Chelsea (0-2-sammenlagt).

Nå er ikke spill i europaligaen verdens største nedtur, men det er liten tvil om at en plass i mesterligaens utslagsrunder ville sendt et signal om at også klubber i Norden er å regne med i fotballens finstue.

Nådde målet

Nå blir det aldri noe av den drømmen. Alt tyder på at det blir enda vanskeligere for mindre klubber i årene framover. UEFA har bestemt seg for å gi de fire høyest rangerte ligaene fire faste plasser i mesterligaen gruppespill i perioden 2018-2021. Det vil gjøre det enda vanskeligere for lag fra blant annet Norge å kvalifisere seg til det lukrative gruppespillet.

Det er uklart om det kan bli lettere for Norges Fotballforbund å hente inn Solbakken som landslagssjef nå som FCK er ute av mesterligaen.

Selv uten den skadde spissen Federico Santander var det ingen problemer med å finne veien til mål for de hvitkledde fra den danske hovedstaden onsdag. Hadde FCK og Porto havnet likt, ville Solbakkens menn gått videre på innbyrdes oppgjør.

Men det ble med den akademiske interessen etter at reservene til Leicester tapte i Portugal. Hele ti Leicester-spillere fra helgens tap mot Sunderland hvilte onsdag. Kun stopperen Wes Morgan måtte i aksjon på ny. Det forteller litt om hvor lite engelskmennene brydde seg om andres skjebne.

– Vi ønsket å forsøke noe annet i dag, men gjorde det altfor lett for dem. De måtte ikke kjempe for å score, sa manager Claudio Ranieri etter kampen.

Tom Høgli fikk noen ørsmå minutter som innbytter mot slutten for FCK mot gamle lagkamerater. (©NTB)

Publisert: