Nordsteien gir seg som fotballtrener

Slutter i Trondheims-Ørn etter sesongen

Trond Nordsteien gir seg etter sesongen, to år før kontraktstiden utløper.
 • Petter Rasmus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Det er viktig for meg å understreke at dette ikke er et brudd med Trondheims-Ørn. Og beslutningen er ikke farget av de sportslige resultatene, sier Trond Nordsteien.

Etter ti serierunder, ligger Trondheims-Ørn på åttendeplass på tabellen. Det er identisk med den samme åttendeplassen som de etter fjorårets sesong «aldri» skulle havne på igjen.

Les også:

Les også

- Vi har kjempet for å få den følelsen igjen

Les også:

Les også

- Så dårlig skal aldri Trondheims-Ørn bli igjen

Skifter yrke

Men det er altså ikke derfor Nordsteien gir seg etter sesongen — to år før kontrakten utløper. 52-åringen velger å skifte yrkesvei etter å ha fått et jobbtilbud fra Kirkens Bymisjon.

— Skal jeg gjøre noe annet er det bra timing nå. Og nå får jeg muligheten til å bruke mye av ferdighetene mine i en annen sammenheng. Jeg gleder meg til å bidra til den viktige jobben Kirkens Bymisjon gjør, sier han.

Tror ikke på negativ reaksjon

Til høsten går han inn som fagansvarlig for et nytt bofellesskap for enslige mindreårige flyktninger. Hovedårsaken til at klubben velger å gå ut med nyheten om treneravgangen allerede nå, er at Nordsteien så smått begynner hos nye arbeidsgiver allerede i høst, slik at det blir en glidende overgang.

— Dessuten er det ingen grunn til å ikke si det. Ingen er tjent på at vi ikke er åpne om dette. Jeg er sikker på at dette ikke vil slå negativt ut i spillergruppa. Hadde vi vært spente på det, hadde vi ikke gjort det sånn. Jeg er ikke den første treneren som sitter på en utgående kontrakt, sier han.

Les også:

Les også

Slik jubler en sjumålsscorer

Utelukker ikke retur

Nordsteien har etter hvert opparbeidet seg en imponerende CV som fotballtrener. Han har vært spillerutvikler i RBK, hovedtrener for Ranheim, og med i trenerteamet for Norge G19 og U21. Men selv om han nå legger trenergjerningen til side, og har som intensjon å «gjøre en god jobb for bymisjonen over en lengre periode», kvier han seg for å slå fast at han er helt ferdig som fotballtrener.

— Jeg vil ikke slå fast at jeg aldri mer skal jobbe med fotball. Men jeg har tatt det standpunktet å velge å benytte sjansen i Kirkens Bymisjon. Jeg er ikke innom der kun for å surfe videre på en ny fotballjobb, jeg har fryktelig lyst til å gjøre en god jobb for bymisjonen over en lengre periode. De spiller i Champions League, sier han.

Deltar ikke i trenerjakten

Trondheims-Ørn skriver på sin hjemmeside at jakten på ny hovedtrener vil pågå parallelt med utfasingen av Nordsteien. Men Nordsteien selv har ingen planer om å delta i de arbeidet.

— Jeg synes ikke det er riktig at jeg skal være med på å finne min etterfølger. Fra mitt ståsted gjennomførte klubben en grundig prosess da jeg ble ansatt, og jeg er overbevist om at de kommer til å gjøre en god jobb også denne gangen.

Les også

 1. Bitter avskjed med Klepp for Andrea Norheim (17): - En sak med bare tapere

 2. Her tar Ørn ledelsen for første gang på to måneder

 3. Ingen kretser er dårligere på jentefotball enn Agder

 4. Målfest for Sandviken

 5. Klepp tapte etter tullefeil

Publisert:
 1. Trondheims-Ørn

Mest lest akkurat nå

 1. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

 2. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

 3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

 4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

 5. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget

 6. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet