Savnet Skofterud-markering på Idrettsgallaen: – Hun fortjente en sekvens

Det stilles spørsmål om hvorfor Vibeke Skofterud ikke ble hedret under Idrettsgallaen.

Vibeke Skofterud døde i juli 2018, men ble ikke hedret under Idrettsgallaen lørdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

29. juli 2018 ble den mangeårige langrennsløperen Vibeke Skofterud funnet død. Ulykken skjedde da hun krasjet inn i en holme i skjærgården utenfor Arendal med en vannscooter.

Drøye fem måneder senere hadde idretts-Norge sin tradisjonsrike galla hvor Ingebrigtsen-familien og Marit Bjørgen håvet inn flere priser.

Les også

Prisdryss for familien Ingebrigtsen på Idrettsgallaen: – Dette henger veldig høyt

Men mens de aktive utøverne ble hyllet, var det ikke prioritert en markering for Skofterud lørdag. Blant dem som reagerte var VG-journalist Knut Espen Svegaarden.

«Beklager at jeg er kritisk midt i all jublingen: Vi kan ikke glemme en av de største MENNESKENE, Vibeke Skofterud. Vi kan bare ikke det. Hun fortjente en sekvens midt i showet, minst én. Hvem hadde regien her, NRK?», skrev Svegaarden på Twitter.

Les også

Se kjærestens rørende farvel til Skofterud

Tidligere landslagsvenninner av Vibeke Skofterud bar henne til graven.

Han fikk stor støtte, blant annet av Eurosports Jonas Bergh-Johnsen. Skofterud jobbet sammen med Bergh-Johnsen som langrennsekspert under OL i Sør-Korea i 2018.

«Savnet Skofterud, jeg. Ellers prikkfrie priser.», skrev Johnsen på Twitter.

Torbjørn Sarre-Jensen, prosjektleder for Idrettsgallaen på NRK, sier i en SMS at det ble vurdert om Skofterud skulle få en egen markering, men at de landet på å ikke gjennomføre det.

– Vi kan forstå ønsket om å minnes Vibeke Skofterud, som uten tvil var en stor idrettsutøver da hun var aktiv. Det har vært diskutert og grundig vurdert, men vi besluttet likevel å ikke gjøre noe redaksjonelt på det, skriver Sarre-Jensen.

Robin Dale Oen mottok prisen for årets forbilde på vegne av sin avdøde bror Alexander under Idrettsgallen 2013.

Døde idrettsutøvere har blitt hyllet under Idrettsgallaen tidligere. Svømmeren Alexander Dale Oen døde av hjertestans under en landslagssamling i USA i 2012. Under Idrettsgallen året etter ble han hedret med prisen som årets forbilde. Det var broren Robin Dale Oen som tok imot prisen som hans vegne.

Skofterud tok ett OL- og to VM-gull i stafett i sin karriere som langrennsløper. Hun vant også stayerkonkurransen Vasaloppet én gang. Hun har også vært et kjent fjes under Idrettsgallaen.

Publisert: