EM-drømmen lever farlig etter keepertabbe: - Vi var mye bedre enn dem

En kjempebom av kapteinen. En keepertabbe. Med ungarsk bortemål må Norge reise til Budapest for å angripe.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

NORGE — UNGARN 0-1

ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Norge hadde enorme sjanser i sluttminuttene, men Ungarn red stormen av, vant 1-0 på Ullevaal og har overtaket før EM-playoffen avgjøres i Budapest sent søndag kveld.

  • Se reprise fra vår sending med Arne Scheie etter kampen øverst i artikkelen!

— Det er klart vi er skuffet over resultatet. Det var en kamp vi spillemessig kjørte hele veien, og det var veldig mye bra. Vi skapte kanskje litt for lite, også på dødball, men likevel nok til å vinne. Vi var ikke effektive nok, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til TV Norge.

— Det er utrolig skuffende. Vi var mye bedre enn dem, sier kaptein Per Ciljan Skjelbred.

— Vi scorer ikke på sjansene våre. Men dette er et lag det er fullt mulig å slå på bortebane, sier Stefan Johansen i Aftenpostens direktesending etter kampen.

Forrykende start

Tente Norge trøkket til fra start. De norske spillerne gikk i strupen på Ungarn, de angrep som villdyr, gjestene fikk knapt røre ballen i noen energiske åpningsminutter.

Norge kunne og burde tatt en tidlig ledelse. Først da kaptein Per Ciljan Skjelbred fikk avslutte fra 11-12 meter. Men keeperveteran Gabor Kiraly, 39-åringen med de grå joggebuksene, hadde visst reaksjonsevne som en 19-åring og reddet med høyrehånden. En fin redning, men fra den posisjonen burde Skjelbred scoret.

Even Hovland var nær scoring på en heading etter fire minutter. Vi ventet på en norsk scoring når som helst.

Men den norske offensive sluknet før det var spilt 10 minutter.

Keepertabbe av Nyland

Ungarn fikk lov å komme inn i kampen, de fikk til lov å holde på ballen, og etter 26 minutter ledet de.

Ørjan Nyland ser ballen gå i mål.

Det norske forsvarsspillet var passivt og Tom Høgli burde aldri latt landslagsdebutant László Kleinheisler få avslutte. Ungareren fikk avslutte fra nesten død vinkel, keeper Ørjan Nyland var ute av balanse, det så ut som han sto på feil fot, og selv om han fikk den ene hånden på ballen kunne han ikke avverge baklengsmål.Nyland burde tatt den, ungareren burde aldri få slippe til så lett, men feil førte til feil og et svært unødvendig baklengsmål.

Snytt for straffe

Var det én ting vi snakket om før kampen, så var det at Ungarn ikke burde få et bortemål.

Norge var rystet. Men kunne Per-Mathias Høgmos menn slå tilbake?

Norge åpnet bra også etter hvilen. Og etter 56 minutter skulle dommer Mark Clattenburg dømt straffe til Norge. Tamás Kádár rev nesten trøya av Omar Elabdellaoui, 27.000 Ullevaal-tilskuere så at det var straffe, bortsett fra én mann; Dommer Clattenburg.

— Jeg forsto det ikke helt. Fjerdedommeren sto rett ved siden av. Jeg klikket litt der, sier Elabdellaoui.

— Jeg så ikke straffesituasjonen, du får spørre dommeren, sier Ungarns landslagssjef Bernd Storck.

Ungarn hadde uansett fått kampen inn i sitt spor. De brukte godt tid hver gang de hadde anledning til det. Og de forsvarte seg godt. Minuttene gikk uhyre fort og Norge slet med å skape sjanser.

Men to minutter før slutt burde Norge utlignet. Innbytter Pål Andre Helland headet mot åpent mål - i tverrligger!

Og på den påfølgende corneren var Marcus Pedersen nær ved å score på en ny heading.

Men det ville seg ikke.

— Det var en meget vanskelig kamp. Vi hadde flaks og en god keeper. Sjansen til å gå til EM er den samme som før kampen, sa Ungarns landslagssjef Bernd Storck på pressekonferansen etter kampen.

Publisert: