Svendsen reiser hjem fra Italia for å hvile

– Det føles ikke som om jeg har det siste giret når jeg går på ski.

Emil Hegle Svendsen står over dagens skiskytterstafett.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Emil Hegle Svendsen får ikke de svarene han ønsker seg i skisporet om dagen. Trøsten er at det fortsatt er god tid til VM i Holmenkollen.

Søndag skulle trønderen gått andreetappen for det norske stafettlaget i Antholz, men 30-åringen følte seg ikke vel og valgte i stedet å reise hjem.

Kl. 14.40: Skiskyting menn, stafett, Anterselva

Beslutningen ble tatt mindre enn et døgn etter at Svendsen gikk inn til 12.-plass på jaktstarten i Italia etter å ha gått seg opp 15 plasser underveis. Kun én strafferunde på fire skytinger og 11. beste langrennstid var absolutt godkjent, men likevel ikke der VM-håpet ønsker å være.

– Det føles ikke som om jeg har det siste giret når jeg går på ski. Det er det som mangler, sa Svendsen til NTB.

Les også

Bø på tredjeplass da Schempp vant

Kun to ganger denne sesongen har han plassert seg utenfor de 15 beste i verdenscupen, og i øyeblikket er han fjerdemann i verdenscupen sammenlagt. Svendsen finner likevel ikke godfølelsen. Det begynner å tære på tålmodigheten.

– Selvfølgelig blir man litt utålmodig. Når man føler man har gjort en så bra treningsjobb, føler man at man fortjener gode resultater også. Så man blir gående og tenke litt på dette, sa han.

Svendsen skriver ut følgende resept for seg selv i tiden som kommer.

– Litt hvile og så litt trening.

I utgangspunktet har 30-åringen planlagt å stå over de kommende verdenscuprennene i Canada. De påfølgende rennene i Preque Isle i USA er mer aktuelle. På spørsmål om det har aktualisert seg å endre den opprinnelige VM-planen, svarer Svendsen:

– Nei, egentlig ikke. Det gjelder bare å prøve å være enda mer nøye med de tingene jeg gjør.

Les også

Thingnes Bø bommet tre ganger, men kom på pallen i Italia

Små endringer kan det likevel bli.

– Jeg planla jo ut fra at sesongen så langt skulle være ideell, og det har den ikke vært. Jeg kan ikke være fornøyd med det jeg har gjort fram til nå, og fortsetter jeg i samme sporet blir det ikke noe bedre, sa han.

Nå åpner 30-åringen for at treningsmengden i fjor høst kan ha blitt i største laget.

– Det gjelder å finne en litt annen resept enn det som gjaldt i fjor høst. Da ble det kanskje litt for mye trening, sånn at jeg trente meg for mye ned.

Svartmaler ikke

Drøye fem uker gjenstår til VM i Holmenkollen innledes med blandet stafett torsdag 3. mars.

– Vi har god tid fram til VM, så nå får vi sette alle kluter til for å få til et bra mesterskap. Jeg har klart det før, og har god tro på at jeg skal klare det igjen, lyder det fra trønderen.

– Fem uker er nok tid?

– Du ser jo hvor fort det snur. Johannes (Thingnes Bø) gikk veldig svakt før jul, og nå er han på seierspallen. Det snur fort.

Sannheten er da også at 30-åringen så langt i vinter har vært verdens fjerde beste skiskytter.

– Jeg har jo gått brukbare løp, så jeg skal ikke svartmale situasjonen heller, avsluttet han. (©NTB)

(©NTB)

Publisert: