Filip Ingebrigtsen trosser trenerfaren: – Jeg kan ikke bry meg om alt han mener

Til høsten splittes Team Ingebrigtsen for første gang når Filip Ingebrigtsen flytter til Østlandet. – Jeg vil ha ham i Sandnes. Jeg har ikke den samme kontrollen når han flytter, sier trenerpappa Gjert Ingebrigtsen.

– Jeg er 25 år. Det er på tide at jeg flytter hjemmefra, sier Filip Ingebrigtsen som gjør østlending av seg til høsten.
 • Kristian Oftedal Kvendseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg har ikke gitt opp å snu ham. Det kommer jeg til å fortsette med gjennom sommeren. Jeg vil ha ham i Sandnes, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Vi er på pressekonferanse med Team Ingebrigtsen før torsdagens Bislett Games. Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen sitter på podiet og snakker om det unike miljøet de er en del av.

Les også

Supertalentet Jakobs (17) to verdener: – Har en jobb som er annerledes enn hva som er vanlig på min alder

Om familien. Om prestisjen. Om knivingen på trening. Om hvor viktig det er å være sammen om satsingen. Om hvor unikt det er å kunne måle seg mot hverandre hver eneste dag.

Sånn er det nå. Til høsten blir alt annerledes.

Les også

Gjert Ingebrigtsen: – Foreldre bør ikke være trenere for egne barn

Når Filip flytter, betyr det også en ny treningshverdag for Jakob, til venstre, og Henrik Ingebrigtsen. Torsdag løper alle tre Bislett Games i Oslo.
Trenerpappa Gjert Ingebrigtsen

Gleder seg

Filip Ingebrigtsens forlovede har nemlig fått seg jobb som lærer ved Wang UNG i Oslo. Det betyr at den mellomste av løperbrødrene gjør østlending av seg – og det betyr samtidig at Team Ingebrigtsen splittes.

– Nå har jeg kontroll på ham. Det har jeg ikke når han flytter til Oslo. Jeg liker det veldig dårlig, sier Gjert Ingebrigtsen.

Selv gleder Filip Ingebrigtsen seg til å flytte ut av kjellerleiligheten på Lura. Han og forloveden Astrid Mangen Cederkvist har bodd i kjelleren i familiehuset i flere år. Etter EM i august blir det både septemberbryllup og huskjøp i Oslo-området.

– Jeg kan ikke bry meg om alt Gjert mener. Jeg er 25 år. Det er på tide at jeg flytter hjemmefra. Nå er vi i gang med å se oss om etter en plass å bo. Det skal bli greit å etablere seg i Oslo, å finne noe eget. Jeg tror faktisk at Gjert begynner å akseptere at det kommer til å skje, sier mannen som er regjerende europamester på 1500 meter og tok VM-bronse på samme distanse i fjor.

– Hvordan blir det å trene for seg selv i Oslo?

– -Det blir nok en del turer hjemover, men det trenger ikke være usunt med litt avstand heller. Jeg ser egentlig fram til å løpe for meg selv med litt musikk og gjøre ting på en litt annen måte, sier Filip Ingebrigtsen.

Unik profil

Team Ingebrigtsen er blitt et begrep i norsk friidrett. Først og fremst fordi de er sammen om det meste. Brødrene trener sammen. De siste årene har de også bodd under samme tak i familiehuset på Lura i Sandnes. De trenes av faren. De har de samme sponsoravtalene, følger tilsynelatende det samme treningsopplegget og løper mange av de samme stevnene.

Les også

Jakob Ingebrigtsen har én unik egenskap som setter ham over resten

Ser du Filip, er aldri Henrik eller Jakob Ingebrigtsen langt unna. Sånn har det vært.

– Han kunne ventet med å flytte til etter OL i 2020. Men jeg har ikke gitt opp å snu ham. Nå skal jeg samle alle sponsorene jeg kan med Sandnes i navnet, og prøve å signere så mange avtaler som mulig som binder oss til Sandnes, sier Gjert Ingebrigtsen.

Litt humoristisk, litt alvorlig.

Les også

Team Ingebrigtsen får milliongave: – Dette er helt utrolig

Annerledes

Det er ingen tvil om at trenerpappaen liker dårlig at brødrene splittes opp. Én ting er at Filip Ingebrigtsen flytter til Oslo-området og forsvinner fra treningsmiljøet i Sandnes i perioder av året. Like utfordrende er det at brødrene Jakob og Henrik mister en treningskamerat i det daglige. Har én av dem en dårlig dag eller skulle skade seg, vil det ikke lenger være to andre brødre å spille på. På den måten vil flyttingen til Filip påvirke alle tre.

– Det blir en litt ny hverdag. Det er både fordeler og ulemper med dette. Vi har ikke snakket så mye om hvordan det blir ennå, men det er klart at den daglige treningen blir annerledes. Det er en spenning knyttet til hvordan det påvirker. Men samtidig er de mye på treningsleir også. Der vil det jo bli på samme måte som før, sier sportssjef Håvard Tjørhom i Norges Friidrettsforbund.

Verken Jakob eller Henrik Ingebrigtsen ser de store utfordringene med at broren flytter.

– Jeg tror det skal gå greit. Vi er mye på treningsleir og ser hverandre egentlig hele tiden. Jeg tror ikke det påvirker så mye, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Jeg trener uansett mange økter på egenhånd før jeg går på skolen. Treningsleirene kommer vi til å kjøre sammen som før, så vi kommer nok til å se hverandre nok også når Filip flytter, sier Jakob Ingebrigtsen.

Publisert:
 1. Gjert Ingebrigtsen
 2. Filip Ingebrigtsen
 3. Henrik Ingebrigtsen
 4. Jakob Ingebrigtsen
 5. Friidrett

Mest lest akkurat nå

 1. Satser på nytt daglig­vare­kon­sept i Stavanger: – Tror det kom­mer til å bli veldig popu­lært

 2. FHI: Risikoen for syke­hus­innleggelse med omi­kron er 2 promille

 3. Kritisk til planer om stor avlast­nings­bolig på Madla: – Jeg kom­mer aldri til å sende Vegard dit

 4. La ned blom­ster og lys etter døds­ulykken i Stav­anger

 5. Gjorde rystende funn på havets bunn: – Et kjent miljøproblem

 6. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke