Walde: - Fint å være i toppsjiktet

<p>Knut Walde (29) har gjort et gedigent lønnshopp nedover, etter at han gikk til Fløy i sommer.</p>

walde

  • Kristian Fjeldstad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

— Det er jo fint å være i toppsjiktet, og jeg føler meg priviligert som har fått muligheten. Jeg har vært god og heldig, og har fått flere år med toppfotball hvor jeg kunne legge et godt økonomisk grunnlag. Den tiden er uansett over nå, sier Fløy-spiller Knut Walde (29), som kom til klubben i sommer.

Han er en av de lokale fotballprofilene på Sørlandet som både tjente mest, og stod med mest formue i 2009. ## På lønningslisten i Brann

Walde slo gjennom i Brann i sesongen 2002, men slet med å få tillit under Mons Ivar Mjelde, og forsvant fra klubben. I 2007 var han tilbake, og utifra skattelistene tjente forsvarsspilleren 850.000,- de to siste sesongene han var lønnet av Brann.

Sammen med salg av leilighet, med en solid gevist på oppunder 700.000 kroner i fjor, havner Knut Walde helt i den økonomiske toppen av Sørlandets lokale fortballspillere, men en formue på 1 505 225. Etter 2009-sesongen var Walde kontraktsløs og var i søkelyset til både Stavanger og Bryne. Vårsesongen spilte han ikke for noen klubb, men sommeren 2010 ble han klar for Fløy, etter å ha fått tilbud om spill for Løv-Ham.

Tjener mindre i år

Nå er forsvarsspilleren 30 prosent ansatt i Fløy, og jobber ellers 60 prosent som vikarierende fysioterapeut i Kristiansand kommune.

— Det har gjort at jeg nå gjør et stort økonomisk byks nedover på inntektssiden, som også vil komme frem av listene neste år, sier Walde.

Skattelisten 2009

Sjekk hele listen over hva lokale fotballprofiler her

Les også

  1. Årst fikk 8893 kroner per spilte minutt

  2. Doffen på lønnstoppen av sørlandsprofilene

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. De har pusset opp 13 boliger de siste 17 årene. Nå har de omsider funnet roen på Tau

  2. Ansatt på sykehjem i Sola smittet

  3. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner i Rogaland – ett av dem i år

  4. Veronica Simoné Fjeld hardt ut mot Isabel Raad

  5. Gårdsutsalget til Tommy Skjæveland møter motstand

  6. Trafikkuhell på E39 ved Skurve