Reagerer kraftig på Tom Tvedts NRK-intervju: - Jeg tror hele Norge fikk seg en latter

Tom Tvedts opptreden på Dagsrevyen har vakt oppsikt blant idrettsinteresserte nordmenn.

I HARDT VÆR: Tom Tvedt er i hardt vær som følge av åpenhetsdebatten i norsk idrett.
Publisert: Publisert:
  • Se NRK-debatten lenger ned i saken
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Da han var gjest i NRKs nyhetssending mandag kveld, ble han spurt ut om hvorfor man ikke åpner for innsyn i reiseregninger fra før 2015. Spørsmålene kommer etter at åpenhetsutvalget mandag formiddag leverte sin rapport, hvor det ble stilt krav til større åpenhet fremover. Men fortsatt står spørsmålene om ressursbruken til for eksempel Sotsji-OL fortsatt ubesvart.

Programleder Ingerid Stenvold må gjentatte ganger spørre Tvedt om hvorfor han ikke ville vise åpenhet også bakover i tid, og i det fem minutter lange videoklippet ser Stenvold seg nødt til å bryte inn flere ganger for å avbryte Tvedt, da han fortsatte å gjenta svarene sine.

Til slutt ba Stenvold Tvedt om å «tenke fritt» og at hun «skjønte at det var måten de var blitt enige om å svare på»

Mange leser denne saken:

Les også

Høyreprofil hardt ut mot statsministerens Brækhus-opptreden: - Pinlig, tragisk og flaut!

— Innholdsløs svada

Mange har tydd til sosiale medier for å beskrive sin opplevelse av Tvedts opptreden:

— Deilig med intervjuere som nekter å gi seg når svarene er bla-bla-bla og innholdsløs svada, skriver TV 2-profil Davy Wathne.

— NIF (Norges Idrettsforbund) ser seg bedre tjent med å ydmyke seg selv i offentligheten enn å svare på berettigede spørsmål. Gjør det enda viktigere å komme til bunns, skriver VG-kommentator Leif Welhaven.

Se debatten her (med tillatelse fra NRK):

Trond Blindheim, omdømmekspert og rektor ved Høyskolen Kristiania, fikk med seg intervjuet mandag og humrer for seg selv når vi spør om han reaksjon.

Fikk du med deg kommentaren etter Brækhus-seieren?

Les også

«Stevnet var en sammenhengende fornedrelse, der utrente utlendinger var hentet inn for å bli rundjult av norske boksere»

— Idrettens fremste tillitsmann som svarer så ullent

— Han vrir seg unna som en ål for å unngå å svare på spørsmålene. Det er jo det han ikke vil svare på som alle lurer på. Han sier ting om og om igjen, men det hjelper ikke. Det alle lurer på er hva som har skjedd før 2015, ettersom han ikke vil legge frem reiseregningene, sier Blindheim.

Omdømmekspert Trond Blindheim

— Dette er idrettens fremste tillitsmann som svarer så ullent. Jeg tror hele Norge fikk seg en latter, sier han.På spørsmål fra NRKs Ingerid Stenvold om det nå ikke er på tide å åpne for mer åpenhet også bakover i tid, svarte idrettspresidenten at tallene fra tidligere ble godkjent på idrettstinget i 2015. Dette gjentok han flere ganger ettersom Stenvold fortsatte å spørre.

Bakgrunn:

Les også

Tvedt vil ikke gi informasjon fra før juni 2015

Les også

- Han pisser i eget reir og pisser på oss andre ledere

Les også

Koteng tror idrettstoppene har noe å skjule

— Sier egentlig at dette er regninger man ikke tør vise fram

— Det folk tenker når de ser dette, er at han har noe å skjule. Om ikke for seg selv, så for andre. Han snakker hele problemstillingene enda verre enn den er, og folk som ser det vil lure på hva det er han har å skjule. Det er det eneste spørsmålet mediene og folket vil ha svaret på, og han vrir seg unna det, sier Blindheim.

Les også

Fifa-sjefen vil ha 48 lag i VM: - Forslaget bør legges i en skuff

— Virket det som dette var svar som var uttenkt på forhånd?

— Dette var prefabrikert. Han hadde et manus i hodet, og som sikkert har vært diskutert på styrerommet. Dette virker som en forferdelig viktig sak for idrettspampene. Sånn som han opptrådte der sier han egentlig at dette er reiseregninger man ikke tør å vise frem, mener Blindheim.

Idrettspresident Tom Tvedt har ikke besvart våre henvendelser tirsdag formiddag. Det har heller ikke kommunikasjonsavdelingen hos Norges Idrettsforbund.

Noen av svarene til idrettspresidenten fra mandagens Dagsrevy:

— Du har full anledning til å gå inn i tallene fra før 2015. Hvorfor tar du ikke det initiativet?

— Tallene ble godkjente av Idrettstinget i 2015. Vi ser framover, og det er mye vi skal forbedre, svarer Tvedt.

- Hva tror du folk tenker når du ikke tar det initiativet, og du legger lokk på tiden før 2015 når det gjelder detaljerte reiseregninger?

— Nei, vi legger ikke lokk på det. Jeg sier det igjen: Vi har idrettsting hvert fjerde år, og da blir dette lagt fram for våre medlemmer.

Publisert: