Hushovd vurderte å droppe hele sykkelkarrieren

Thor Hushovd (36) var ikke langt unna å vrake livet som toppidrettsutøver til fordel for et mer fristende ungdomsliv med kamerater, festing og moro.

Publisert: Publisert:

Torsdag kommer Thor Hushovds autoriserte biografi som blant annet gir en detaljert beskrivelse av dagen da sørlendingen vant VM-gull i Australia. Foto: NTB scanpix

  • Arild Sandvik
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

KRISTIANSAND: Det kommer fram i bloggentil Jostein Ravnåsen, som i samarbeid med Hushovd har skrevet boken om den nå pensjonerte sykkelhelten.

Boka, som ganske enkelt har fått navnet «Thor», kommer i salg torsdag, og vil inneholde det meste om livet til Norges klart største sykkelstjerne gjennom alle tider.

Blant annet skrives det om Hushovds oppvekst i Grimstad og hvor nær han var å droppe hele sykkelsatsingen til fordel for et liv fylt mer av det som er normalt for norske ungdommer.

Les også

Norske forskere: – Doping hjelper i flere tiår

Var nær ved å legge opp før VM-gullet

Dessuten forteller 36-åringen om hvordan det var å komme til Frankrike som fersk proff i en alder av 22 år:

— For å være helt ærlig; jeg fikk sjokk, forteller han i boka.

Det kommer også fram at Hushovd var nær ved å legge opp allerede i 2009, to år før VM-gullet i Australia, da hans franske lag Crédit Agricole ble oppløst som følge av at sponsoren trakk seg.

Forholdet til Armstrong

— Jeg hadde bestemt meg for å bli i Crédit Agricole ut karrieren, skriver Thor Hushovd i boka.

Så da laget ble lagt ned var sørlendingen så fortvilet og langt nede at han et øyeblikk vurderte å kutte ut, legge opp. Men så kom Cervélo Test Team på banen.

Les også

«Er han ledig? Signér ham med en gang!»

— Det er det beste som har skjedd,» sier Hushovd i boka.

Noe av det som det knyttes størst spenning til i boka er hva den inneholder om Hushovds forhold til dopingtatte Lance Armstrong, noe som er viet et helt kapittel i boka.

«Kom til Hollywood og ha det litt gøy i helgen,» skrev Armstrong i en sms til Hushovd.

Hushovd dro til Hollywood og ble der sammen med Lance Armstrong gjennom helgen. Han kommer aldri til å glemme det som skjedde de dagene i LA, skriver forfatteren. Utdraget er gjengitt i bloggen.

Publisert:

Les også

  1. Kristoff nær ny Katjusja-kontrakt

  2. Ekspertene tror ikke på de norske VM-rytterne

  3. Historisk Tour de France-vinner legger opp

  1. Thor Hushovd