Sogndal senket løvene

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=290671&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#290671">Sogndal – Løv-Ham 3-1:</a> Sogndal til kvartfinale.</p>

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Statistikksenter 1.divisjon:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

FOSSHAUGANE (bt.no): Etter 1-1 ved pause ble NM-kampen avgjort av Espen Olsen og Ahyee Aye Elvis i 2. omgang.

— Jeg er veldig godt fornøyd med responsen vår i 2. omgang. Vi løper mest og vinner flest dueller, og det ble avgjørende , sier Sogndal-trener Harald Aabrekk.

Løv-Ham på sin side må konsentrere seg om å beholde plassen i 1. divisjon.

- Vi yppet oss, men det er dessverre mangel på kvalitet som gjør at vi ikke scorer flere mål. Vi må bare erkjenne at Sogndal er et bedre lag enn oss. Da de giret opp, hang vi ikke med , sier trener Arne Sandstø til bt.no.

Løv-Ham jaktet en historisk kvartfinale i cupen, men det var forhåndsfavoritt Sogndal som var best i starten.

Og etter 13 minutter sto det 1-0. Ulrik Flo greide å snappe ballen foran keeper Johan Thorbjørnsen, kom seg ned til linjen og slo ut igjen i feltet. Der kom Ole Jørgen Halvorsen og banket den i nettet via Mats Solheim, som til slutt ble kreditert målet.

Løv-Ham nær 2-1

Men etter 26 minutter skulle Løv-Ham utligne på sin første reelle sjanse. Sogndal-stopper Even Hovland mistet ballen i farlig område, og Løv-Ham satte fart. Det endte med corner, og denne ble pirket inn av en umarkert Efe Ehiorobo.

Løv-Ham kunne to ganger tatt ledelsen like før pausesignalet. Først ved Sindre Marøy, som lobbet over keeper og trodde at han hadde fikset 1-2. Men Lars Grorud sprang tilbake og fikk klarert på streken.

Den påfølgende corneren resulterte i en livsfarlig heading fra Arve Walde, men et tigersprang fra Piotr Leciejewski gjorde at det sto 1-1 ved pause.

Herlig Olsen-heading

Veteranen Håvard Flo kom inn til 2. omgang. Men det var spisspartner Espen Olsen som fikk den første store sjansen etter 58 minutter. Avslutningen fra kort hold ble for svak, og Thorbjørnsen hadde kontroll.

Men kun to minutter senere ble det målsus fra Espen Olsen. Sogndal la inn fra venstrekanten, og Olsen stanget den praktfullt i motsatt hjørne.

Samme mann kunne punktert minutter senere, da han elegant dempet på brystet inne i feltet. Men skuddet blåste han over mål.

3-1 ble det etter 72 minutter. Lars Groruds frispark ble reddet av Thorbjørnsen, men returen ble satt inn av Ahyee Aye Elvis.

Løv-Ham var det siste hordalandshåpet i cupen. Nå er det Sogndal som skal forsvare Vestlandets ære i kvartfinalen.

Les også

 1. Walde ikke Løv-Ham-spiller

Publisert:
 1. Fotball-NM

Mest lest akkurat nå

 1. 27 nye smittetilfeller på Nord-Jæren - de fleste knyttes til utested og fest

 2. Aftenbladets web-kamera viser en person som går vekk etter at bobil havnet i sjøen ved Tunge­nes fyr

 3. SUS: Nyfødt intensiv får sterk kritikk fra Helsetilsynet

 4. Eldre mann i Sola funnet i god behold

 5. «Ikke si LOL, pappa!» Syv råd fra ung­dom som blir flaue over foreldrene

 6. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune