Sundby tar med videokamera i sporet for å avsløre finske forhold

Om én uke håper Martin Johnsrud Sundby (31) å ha funnet svar på dette spørsmålet: Er det mulig å vinne VM-gull på 15 kilometer klassisk neste vinter på blanke ski?

Martin Johnsrud Sundby håper han finner VM-svaret neste helg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

FALUN: Han har vært en maskin gjennom hele vinteren. Men i Falun denne helgen har Røa-gutten vist seg som et menneske.

Nummer fem lørdag. Nummer tre på fellesstarten i fristil søndag. Johnsrud Sundby ga Falun-helgen terningkast 3.

Les også

Spøkefull Northug om russerne: - De ødelegger sporten

Nå venter neste vinters VM-løyper i Lahti. Lørdag sa verdens beste skiløper at han ønsket å snakke minst mulig om neste års VM, at han har brent seg på det foran tidligere mesterskap.

Vel, den «munnkurven» varte i nøyaktig 24 timer.

Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre på 15-kilometeren søndag.

— Det viktigste med Lahti-turen blir å se an løypene med tanke på neste års VM. Jeg skal vurdere traseen, hvor bratt den er, hvor slak den er, jeg vil se hvor man skal vinne gullene sine neste år. Det blir det viktigste. Og så lønner det seg å få god selvtillit i løypa. - Er det mulig å stake seg gjennom en 15 kilometer klassisk?

— Det er det jeg skal forsøke å finne ut av.

- Hvordan får du svar på det?

— Det tar meg en runde eller to med blanke ski for å finne ut om det lar seg gjøre. Det blir egentlig hovedfokus der borte. Det blir litt bruk av videokamera og så blir det testing. Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til dette. Og så skal jeg stille meg inn mentalt på at det og det blir viktig å trene på.

Kommende helg skal det gås sprint lørdag og fellesstart med skibytte søndag. Det er på søndagens renn Johnsrud Sundby skal finne viktige VM-svar. Og først og fremst på første halvdel der Johnsrud Sundby og resten av løperne skal bruke klassisk-skiene.

Det vi vet allerede nå er at han kommer til å starte rennet uten festesmurning under skiene.

«Ikke mentalt skjerpet»

Han lå i tet og forsøkte å angripe i fellesstarten i Falun. Men plutselig lå han midt i feltet da to av de tre rundene på 15-kilometeren var gjennomført.

— Hva som skjedde? Vi går i en trasé som ikke er bygd for å gå slike løp. Jeg blir spist opp av feltet enkelt og greit. Det lønner seg å komme bakfra. Det er vanskelig å forsvare posisjonen. Du kan vurdere å gå i krigen, men i dag var jeg gearet på å beholde staver og ski.

- Hva kunne du ha gjort annerledes inn mot denne helgen?

— Jeg er litt skuffet over at jeg ikke klarer å holde meg så mentalt skjerpet som forrige helg. Det er kanskje naturlig at jeg ikke får en helg der jeg ikke klarer å være helt på maks. Nå blir jeg litt forbannet på meg selv, og det trenger jeg før siste del av sesongen.

Publisert: