TV 2: - Deila ferdig i Celtic etter sesongen

Avgjørelsen om Ronny Deilas fremtid skal være tatt etter fadesen mot Rangers.

Ronny Deila er ferdig i Celtic etter sesongen, ifølge TV 2.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ronny Deila er ferdig som Celtic-manager etter sesongen, etter det TV 2 erfarer.

Ifølge kanalen skal både Deila selv og Celtic være innstilt på å avslutte samarbeidet. Avgjørelsen kommer etter at Celtic gikk på en stjernesmell i cupsemifinalen mot erkerival Rangers søndag.

Presset på den norske treneren har vært enormt siden Celtic røk ut av Europaligaens gruppespill i fjor høst. Etter søndagens tap for Rangers krevde en rekke supportere Deilas hodet på et fat.

Les også

Supporterleder tror Deila får sparken: - Skjønner ikke hva han holder på med

Skal føle seg motarbeidet

Deila har en rullende ettårskontrakt i Celtic. Den kontrakten gir begge parter mulighet til å avslutte arbeidsforholdet etter endt sesong.

Ifølge TV 2 skal Deila føle seg motarbeidet av deler av klubben, og han skal være sliten og lei all kritikken fra omgivelsene. Samtidig skal Celtic ha begynt å vurdere andre kandidater til trenerjobben.

Celtic styrer mot den skotske ligatittelen, men gjentatte nedturer i de europeiske turneringene har gjort at Deilas posisjon lenge har vært utsatt.

Kritikken startet allerede da Celtic tapte for Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen kort tid etter at Deila kom til klubben i 2014. Legia Warszawa ble diskvalifisert, og Celtic fikk en ny sjanse. Men heller mot Maribor greide Deilas Celtic å sikre avansement.

Celtic endte imidlertid sesongen med triumf i ligaen og ligacupen, samt 16-delsfinale i Europaligaen, og Deila ble stadig bedre likt av fansen. Men heller ikke denne sesongen greide Celtic å kvalifisere seg til Champions League. Og i Europaligaen havnet Celtic sist i gruppe med blant andre Molde. Mange tok til orde for at Deila måtte gå av allerede da, og etter søndagens cuptap for Rangers økte kritikken igjen kraftig i omfang.

Les også

- Ronny Deila skulle hatt sparken rett etter kampen

Kritiske eksperter

– Rangers-fansen sang «du får sparken i morgen» til Ronny Deila. Deila skulle hatt sparken i går kveld. Deila må gå NÅ, skrev tidligere Celtic-spiss Chris Sutton i sin spalte hos avisen Daily Record mandag.

Eksperter med kjennskap til klubben virket samstemte i at Deilas tid i Celtic nærmer seg slutten.

— Jeg tror dessverre at dette kan være slutten, sa lederen av Celtics norske supporterklubb, Harald Harsson etter søndagens tap for Rangers.

— Det Deila lovet oss var høy intensitet, å ikke gi motstanderen tid og rom. I dag ga vi Rangers all verdens tid. Det er de som spilte med høy intensitet. Jeg skjønner egentlig ikke hva vi eller Deila holder på med når vi spiller fullstendig motsatt av det han sier, fortsatte supporterlederen.

Etter kampen fikk Deila spørsmål om han tror han får fortsette som Celtic-manager ut over denne sesongen.

— Jeg tenker ikke på det nå. Vi har fem kamper igjen og skal sikre seriegullet. Vi leverte ikke opp mot vårt beste i dag, det positive er at vi kom tilbake to ganger. Det var en berg-og-dalbane av en kamp, svarte Deila.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport:

Publisert: