Louis van Gaal oppsummerer 2015: - Et godt år

Men da tar ikke Manchester United-manageren med desember måned.

STORT SETT FORNØYD: Men Louis van Gaal er ikke tilfreds med desember 2015.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Manchester United-manager Louis van Gaal merker presset etter over en måned uten seier. Nederlenderen er likevel fornøyd med 2015, hvis man ser bort fra desember.

— Hvis man ikke vurderer desember var 2015 et godt år, sier van Gaal ifølge BBC.

— Men man kan ikke ekskludere desember. Et år har tolv måneder, fortsetter 64-åringen og utdyper:

— Jeg synes vi har gjennomført målet vårt denne sesongen. Vi har klart å finne en balanse i laget, og det resulterte at vi ledet serien i oktober/november. Men så røk vi ut av mesterligaen, og det var et tilbakeslag.

Manchester United har ikke vunnet en kamp siden 21. november. Da ble Watford slått 2-1 på bortebane, og United ledet serien. Siden da har det blitt tre uavgjort og tre tap i ligaen for van Gaals mannskap.

Les også

Fikk fyken etter 10 måneder: Frykter at United blir en sparkeklubb

— Ingen magi

Lørdag venter Swansea hjemme på Old Trafford. Van Gaal har en dårlig statistikk mot «svanene». På nederlenderens tre kamper mot laget fra Wales har det blitt tre tap.

— Det er ingen magisk løsning. Vi må se på hva som har skjedd og hvordan vi kan forbedre oss individuelt, og som lag, sier van Gaal.

De siste ukene har presset på 64-åringen vært enormt, og flere medier spekulerte i om han kom til å få sparken skulle United tape for Chelsea tidligere i uka.

— Dette er ikke det første laget, men kanskje det er det siste, hvor jeg har hatt en dårlig periode. Jeg har hatt dårlige perioder i alle lagene jeg har trent, sier van Gaal.

Les også

Sjansesløsing hindret etterlengtet opptur for van Gaal: - Jeg kommer ikke til å trekke meg

— Best fans

Til tross for at fans dukket opp med Manchester United-skjerf med Jose Mourinhos ansikt før oppgjøret mot Chelsea skryter nederlenderen av supporterne.

— Den beste fansen er her. I en så vanskelig periode så klapper de fortsatt for spillerne, og det er fantastisk. Men vi må fortsatt vinne. Vi vil være på toppen av ligaen, ikke i midten, sier van Gaal.

Etter 19 serierunder ligger «de røde djevlene» ni poeng bak serieleder Arsenal. Opp til Tottenham på fjerdeplass skiller det fem poeng.

— Vi må ta poeng, hvis ikke blir avstanden for stor. Vi må jobbe, forberede oss, prestere og så evaluere, fortsetter van Gaal.

(©NTB)

Publisert:
  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United

Mest lest akkurat nå

  1. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

  2. Usikker på munnbind-rutinen? Du er ikke alene! Her er fasit

  3. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

  4. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

  5. Tar farvel med hjemmefansen: – Det blir emosjonelt

  6. Speilglatt i gata? Her finner du gratis strøsand