Mistenkt etter voldsepisode: - Skal ikke lede landslaget

Etter en voldsepisode i Ryan Giggs hjem, skal ikke Wales-manageren lede laget i de tre kommende kampene. Det melder BBC.

ARRESTERT: Ryan Giggs skal ha blitt arrestert, men siden løslatt mot kausjon.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Det walisiske fotballforbundet og Ryan Giggs er enige om at han ikke vil være tilstede under den kommende landslagssamlingen, skriver forbundet i en pressemelding.

Avgjørelsen kommer etter en påstått voldsepisode i Giggs’ eget hjem søndag kveld. Robert Page vil lede Wales i de tre kommende kampene mot USA, Irland og Finland. Giggs skal stå bak avgjørelsen om å sette Page i trenerstolen midlertidig.

Voldsepisoden ble først omtalt av The Sun.

– Politiet ble tilkalt kl. 22.05 søndag etter rapporter om en forstyrrelse. En kvinne i 30-årene ble påført mindre skader og hadde ikke behov for behandling, sier en ikke navngitt talsperson fra politiet til The Sun.

– En 46 år gammel mann ble arrestert mistenkt for overfall.

Saken er også omtalt av The Mirror og Daily Mail. Giggs skal ha blitt løslatt mot kausjon, men etterforskningen pågår fremdeles.

– Mr. Giggs nekter for alle anklager om overfall. Han samarbeider med politiet og vil fortsette å hjelpe dem med etterforskningen, sier en talsmann for Giggs til The Mirror.

Ryan Giggs ble ansatt som Wales-manager i 2018. 46-åringen lykkes med å kvalifisere hjemlandet til EM, som er planlagt gjennomført kommende sommer. Det walisiske fotballforbundet skriver dette i en kommentar:

– Forbundet er klar over den påståtte hendelsen hvor herrelandslagets manager, Ryan Giggs, skal ha vært involvert. Forbundet kommer ikke til å gi flere kommentarer på nåværende tidspunkt, heter det i en uttalelse sendt ut tidligere i dag.

Giggs skulle i utgangspunktet ta ut troppen til de kommende Nations League-kampene Irland og Finland i dag, men pressekonferansen har blitt utsatt. Wales har også en planlagt treningskamp mot USA på programmet i landslagspausen.

Den walisiske fotballegenden var midlertidig manager for Manchester United en kort periode, men er mest kjent for sin spillerkarriere i samme klubb. Giggs spilte 963 kamper «The Red Devils» - flest i klubbens historie - og scoret 161 mål.

Publisert: