Liverpool forsterket midtforsvaret med Davies og Kabak

25 år gamle Ben Davies og 20 år gamle Ozan Kabak skal forsterke Liverpools forsvarsrekke i siste del av Premier League-sesongen.

Rhys Williams (t.h.) skal få flere å kjempe om midtstopperplassen med.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Mandag bekreftet Anfield-klubben at de to midtstopperne er hentet inn på overgangsvinduets siste dag. Davies forlater Preston og har signert en langtidskontrakt, mens Kabak kommer på lån fra Schalke.

Sistnevnte er tyrkisk landslagsspiller. Han kommer til Liverpool etter å ha spilt to sesonger på øverste nivå i tysk fotball. Der har han også representert Stuttgart.

20-åringen har bakgrunn i Galatasaray i hjemlandet.

– Han er et stort, stort talent, og vi ser fram til å jobbe med ham, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Kjempemulighet

Ben Davies ser fram til å bli en del av sin nye klubb.

– Dette er en kjempemulighet. Selvfølgelig kom det som litt av en overraskelse, men når jeg tenker over det, er det en fantastisk mulighet jeg har foran meg, sier Davies til klubbens nettsider.

– Det vil være galskap å ikke gripe den og lære av de andre spillerne, tilføyer han.

Manager Klopp er glad for å ha nyevervelsen på plass.

– Vi ser kvaliteten i han og potensialet også, for han er 25 år og har mye foran seg. Jeg liker mye av måten han spiller på. Han er en virkelig bra fotballspiller, ser ut som en god leder i Preston-laget, gode taklinger, ser fotballsmart ut og kan spille spille i ulike posisjoner fordi han har spilt i både en trebackslinje og en firebackslinje, sier tyskeren.

Skadetrøbbel

Liverpool har vært ute etter å styrke bredden i forsvaret, og to midtstoppere inn løser noen problemer for Jürgen Klopp.

Virgil van Dijk og Joe Gomez er som kjent ute med skader trolig for resten av sesongen. Fabinho har vært inne og vikariert, men han også sliter med skader.

Nå ser situasjonen i forsvarsrekka atskillig lysere ut.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk