Norge vant intenst VM-drama mot Portugal: – Det er krig

KAIRO (VG) (Portugal-Norge 28–29) Et tap ville sendt Norge ut av VM, men de norske håndballgutta taklet presset og tok to viktige poeng for å komme til kvartfinalen i mesterskapet.

Norge slo Portugal med ett mål i en høydramatisk kamp i VM onsdag kveld. Fredag venter Algerie.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Med seks minutter igjen var dramaet nærmest komplett her i utkanten av Kairo sentrum. Portugal ledet 27–26 og Norge kjempet for VM-eksistensen.

– Det er utrolig befriende å vinne, sier den norske veteranen Bjarte Myrhol til VG.

– Jeg håpet bare at gutta greide å stoppe det siste portugisiske angrepet.

– Jeg hadde en dårlig følelse, men vi sto på og kjempet. Nå har vi fortsatt muligheten på en kvartfinale, sier Gøran Johannessen til VG.

Heltente portugisere sto skyhøyt i forsvar og presset de norske spillerne hvert eneste sekund – med både lovlige og ulovlige midler. Victor Iturriza hadde vært oppi ansiktet på Sander Sagosen tidlig i matchen og fikk rødt kort like etter Portugals ledermål.

Det ga Kristian Bjørnsen muligheten til å utligne fra kant, før Christian O’Sullivan kriget inn ledermålet som var med på å avgjøre det vanvittige oppgjøret for Norge.

Portugal hadde muligheten til å utligne i matchens siste sekunder, men skuddet gikk i stolpen og Norge hadde reddet seieren.

Marginalt

Den essensielle seieren gjør at håndballgutta nå har bra muligheter til å ta seg videre fra mellomspillet. Norge har to relativt lette motstandere igjen.

– Det ble et drama. Vi hadde momentet i 2. omgang, men når Portugal bytter målvakt, så begynner han å redde, sier landslagssjef Christian Berge til VG.

Sander Sagosen scoret seks mål på 12 forsøk, Harald Reinkind puttet fem ganger på syv muligheter, mens Magnus Jøndal fem på seks innhopp fra kanten. Sagosen pådro seg også to utvisninger.

– Det er fantastisk. Det er dette vi lever for – med disse kulissene. Det er et sinnssykt trykk. Det må ha vært en morsom kamp å se på, sier Sander Sagosen til VG.

– Det er krig. Det er full gass fra første. Vi får juling og vi gir juling.

– Følte du deg bortdømt?

– Sånn er håndball. De gjør så godt de kan, vi gjør så godt vi kan. Dømt er dømt.

– Dommerne mistet kontrollen tidlig. Det var de to dårligste på banen, sier Joachim Boldsen som TV3-ekspert.

Samme Boldsen var imponert av Torbjørn Bergeruds spill.

– Det er sterkt av oss å komme tilbake. Jeg har en god følelse. Jeg føler at jeg står bak et stabilt godt forsvar, sier keeperen.

Stillingen nå

Slik ser Norges gruppe ut etter én av tre kamper i mellomrunden:

1. Frankrike – 6 poeng (+8)

2. Portugal – 4 poeng (+8).

3. Norge – 4 poeng (+3).

4. Island – 2 poeng (+11)

5. Sveits – 2 poeng (-5)

6. Algerie – 0 poeng (-25)

To lag går videre til kvartfinale. Ved poenglikhet avgjør resultatet i innbyrdes oppgjør. Hvis det fortsatt er likt, teller målforskjellen. Norges neste kamp er mot Algerie fredag klokken 20.30 norsk tid. Deretter venter Island på søndag.

– Algerie spiller også god håndball. Det blir ingen lette matcher her i VM, sier Bjarte Myrhol til TV3.

Publisert: