Sundby frykter karrierestopp etter ny fiasko: – Det er som kniver i ryggen

BEITOSTØLEN/OSLO (VG) Martin Johnsrud Sundby (36) brøt rennet på Beitostølen og frykter nå at ryggproblemene kan sette en stopper for karrieren.

  • Camilla Vesteng, VG
Publisert: Publisert:

– Vi har snudd mange steiner. Jeg finner ikke ut av det. Jeg får ikke satt meg ned i hocke. Dette er potensielt en stopper. Det får frem mange følelser, sier Sundby til VG.

Sundby forsvant fra stadion uten å si et ord lørdag etter 40. plass på 15 kilometer klassisk. Søndag gjorde han seg klart til revansje i skøyterennet. Men det endte enda verre, han brøt. Grunnen er de alvorlige ryggproblemene i korsryggen.

– I går var jeg virkelig forbannet. Det var vanskelig å prate med noen. Det kan potensielt knekke alle drømmene mine, sier Sundby som må løse ryggproblemene for å redde karrieren.

– Rullegardinen gikk ned i går. Jeg trengte tid for meg selv. Hvis jeg ikke får løst dette problemet er jeg sjanseløs, sier Sundby.

Holund vant

Mens det var alt fra sol til storm i vindkastene under herrerennet lørdag, så var det perfekt vintervært søndag. Og den som strålte mest var Hans Christer Holund som satte opp vinnerfart på Beitostølen og vant rennet foran Harald Østberg Amundsen og Sjur Røthe. Sundby var rådløs.

– Finner du ikke ut av ryggen, er det over da?

– Ja, jeg kan ikke fortsette sånn, svarer Sundby.

Han tok seg god tid til pressen etter rennet. Svarte på spørsmål om ryggen og om karrieren kan være over gang etter gang. 36-åringen er regjerende verdensmester på 15-kilometeren i Oberstdorf onsdag 3. mars.

Rundt midtveis brøt Sundby rennet etter at han raste nedover resultatlistene. Han lå på 10. plass etter 2,5 kilometer, men så stoppet det opp.

– Dette er det samme som skjedde i fjor. Jeg har kjempeproblemer med korsryggen. Det er som kniver i ryggen. Vi går i blinde akkurat nå, sier Sundby til VG.

For et år siden avslørte Sundby at han hadde ryggproblemer for første gang:

Ettersom han står utenfor landslaget må Sundby virkelig overbevise denne sesongen for å kunne gå verdenscup.

SLIK VAR UTVIKLINGEN I RENNET.

– Jeg må starte på null igjen. Det neste målet er NM. Der blir det ekstremt viktig med tanke på VM. Jeg må re-starte og har ikke tid til mer, sier Sundby til VG.

Les også

Weng har det verste startnummeret: – Jeg hadde ikke sjans

Sundby forteller at han har vært langt nede etter fiaskoen på Beitostølen.

– I går orket jeg ikke stoppe og snakke, men frustrasjonen tar overhånd for meg. Jeg er sjanseløs akkurat nå hvis dette er tilfelle, sier Sundby.

VANT: Hans Christer Holund vant rennet 21 sekunder foran Harald Østberg Amundsen.

Søndagens vinner Hans Christer Holund forteller at de ikke har trent så mye sammen i det siste.

– Men rapportene går på at han er i veldig god form og har vært det i hele høst. Jeg vet at han har fått trent bra. Han er nok gjennomtrent. Men har han en rygg som hemmer ham så mye, så hjelper ikke det, sier Holund.

– Jeg så at noe ikke stemte

Sjur Røthe har også slitt med ryggproblemer, men han fant ut av det og har fått orden på det med daglige øvelser.

– Det er kjedelig. Jeg så ham i går (lørdag), jeg har bare så vidt snakket med ham, men jeg så på ham i går at det var noe som ikke stemte, sier Røthe til VG.

Han håper det løsner for den tidligere landslagskollegen.

– Det er ikke så mange uker siden jeg så at ting stemte ekstremt bra. Så jeg håper og tror veien ikke er så lang. Han har vært så god på trening i høst som jeg har sett, og han er så fornuftig at han har ikke brent kruttet, det vet jeg. Får han orden på ryggen så er han blant de som går aller fortest på ski. Han har en trygghet i VM-plass så klart, sier Røthe.

FRYKTER FOR KARRIEREN: Martin Johnsrud Sundby etter at han brøt rennet søndag.
Les også

«Ukjente» Gunnulfsen knuste alle – uaktuell til verdenscupåpningen

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum håper på bedring for Sundby.

– Det er ikke vits å gå på ski hvis du har vondt i ryggen. Da må du drive med mosjonslangrenn. Så jeg håper virkelig han finner ut av det så fort som overhode mulig, sier Nossum.

– Martin har vært en ekstremt markant skikkelse for norsk langrenn, han har vært enormt toneangivende for det laget du ser nå og den mentaliteten. Så jeg håper han får en bedre avslutning, sier landslagstreneren.

Publisert:
  1. Langrenn

Mest lest akkurat nå

  1. Blankt nei til 110-grense i Ryfast

  2. Mistet lappen i trafikkontroll på Ganddal

  3. Bør jeg ta influensavaksinen selv om jeg er frisk til vanlig og 33 år?

  4. Se hvor det kan komme nye hytte­felt

  5. Politiet: Båt funnet i Tokagjelet der tre personer er savnet

  6. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata