Norske unggutter får et stjernelag av trenere

Sveriges landslagstrener Glenn Solberg og Norges tidligere landslagstrener Gunnar Pettersen går sammen til håndballklubben Nøtterøy. Men ikke for å ta over A-laget.

Gunnar Pettersen var trener i Kristiansand Topphåndball denne sesongen. Laget rykket opp til eliten. Han kunne fått ny avtale hvis han flyttet til byen fra Sandefjord. Det var uaktuelt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi har fått dem som trenere for å satse på utvikling av unge spillere, sier sportslig leder Roger Meyer.

Han mener det er et forsømt område i mange klubber, fordi kreftene og pengene ofte brukes på A-laget.

Vestfoldklubbens herrelag leder 1. divisjon og venter på om det kan bli opprykk til eliteserien, eller om koronaen stopper den muligheten. I elitelaget er det Robert Hedin og Sindre Walstad som er sjeftrenere.

Hedin/Walstad/Solberg/Pettersen står for en unik kompetanse. De har tilsammen 26 år som landslagstrenere og 440 kamper på seniorlandslag.

– Vi får tilgang til store trenerressurser, og de velger vi å bruke på 16-åringene og 18-åringene. Det høres kanskje kjempedyrt ut å få inn så dyktige trenere, men det er innenfor de rammene som klubben har. Vi har bare omdisponert litt, sier Meyer.

Vil satse nedenfra

Nøtterøy ser nødvendigheten av å utvikle egne spillere for å kunne henge med i toppen. Alternativet er å hente etablerte spillere utenfra.

I den forbindelse skal Glenn Solberg stille opp i trenerteamet rundt rekruttene, mens Pettersen skal være med 16-årslaget to ganger i uken.

Gunnar Pettersen har en sterk statistikk, to opprykk til eliteserien på to sesonger. Først med Sandefjord, deretter med Kristiansand Topphåndball. Det er det grunn til å være stolt over.

– Jeg har alltid trent et yngrelag parallelt med elitelag, også da jeg var i Vipers. Da hadde jeg 15-åringene i Sandefjord. Det er kanskje ikke så mange klar over, sier Pettersen.

Han fulgte et kull unge spillere i mange år i sandefjordklubben. I dag er syv av spillerne på ulike elitelag.

Gunnar Pettersen skal bidra med all sin håndballkompetanse til Nøtterøy.
Robert Hedin er trener på A-laget
Sindre Walstad er trener på A-laget.
Glenn Solberg skal bidra til 18-åringene.

Alpint viste vei

Men nå handler det om 16-åringer i Nøtterøy. Pettersen mener at klubben gjør noe lurt.

– Jeg var i et møte med Bjørge Stensbøl den gangen han var toppidrettssjef i Olympiatoppen og jeg landslagstrener. Han viste til et eksempel i

alpinsporten. Der tok de grep og satte de beste trenerne på yngre utøvere. Stensbøl mente at det var starten på den suksessen som alpint fikk. Skal du få opp gode lag, er det ikke noen ulempe å ha gode ressurser på de yngste utøverne, mener veteranen.

Og for ham passer det utmerket å kunne kombinere trenerjobben et par ganger i uken, med å være ekspertkommentator i Viasat.

Nøtterøy skal også etablere et håndballakademi en mandag i måneden. Der skal disse være med for å utvikle spillere i alderen fra 13 år og oppover.

Publisert: