Manchester City klare for semifinale i FA-cupen

(Everton - Manchester City 0–2) I en tett og jevnspilt kamp på Goodison Park var det midtbanespillerne som fikset semifinalebillett til Manchester City.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det var en typisk cupkamp på bortebane. Det var tøft. Jeg er veldig imponert av laget igjen. Nå har vi en liten pause til å nyte dette øyeblikket, sier Pep Guardiola i et intervju vist på Viasport.

Etter 84 minutter stupheadet Ilkay Gündogan ballen i mål etter at Aymeric Laportes skudd traff tverrliggeren.

Les også

Guardiola til VG om Haaland: – Jeg kan ikke svare

På overtid trygget Kevin De Bruyne, som ble byttet inn ti minutter tidligere, avansement da han ble spilt fri, og alene med keeper satte ballen sikkert i mål.

Dermed er Manchester City klare for sin tredje strake semifinale i den tradisjonsrike turneringen. Semifinale i FA-cupen tre sesonger på rad har de klart én gang tidligere: På 1930-tallet.

MÅTTE KAPITULERE: Evertons tredjekeeper, Joao Virginia (i grønn), gjorde sine saker meget godt, men måtte til slutt se seg slått.

Tidligere lørdag ble også Southampton klare for semifinale etter deres 3–0-seier over Bournemouth.

Søndag skal de siste semifinalebillettene deles ut. Chelsea møter Sheffield United, mens Leicester og Manchester United møtes i den siste kvartfinalen.

Dermed ble det to av to avansement for Pep Guardiolas menn denne uken. De tok seg i midtuken videre i Champions League etter å ha slått ut Borussia Mönchengladbach over to kamper.

I neste Champions League-runde venter for øvrig Borussia Dortmund og Erling Braut Haaland, som scoret to mål tidligere lørdag:

Jevnspilt affære

Everton hadde på sin side spillefri og kom til kampen med friske, uthvilte bein, og holdt stand mot den suverene Premier League-lederen i 84 minutter. Carlo Ancelotti la på forhånd en kampplan som handlet om å gi Manchester Citys ballsikre spillere så lite rom som mulig, og det funket, helt til Guardiola byttet inn en av verdens fremste boksåpnere i Kevin De Bruyne.

Han var involvert i begge scoringene: Da City tok ledelsen driblet han bort Yerry Mina like utenfor Everton-boksen før Aymeric Laporte - som hadde tatt turen opp fra stopperplass - traff tverrliggeren med sin avslutning. Så kom Gündogan og stupte City inn i føringen.

Det var hans 12. scoring i alle turneringer i 2021. Ingen Premier League-spillere har flere fulltreffere i år. Han står med 16 nettkjenninger totalt denne sesongen.

– Vi måtte vente på det rette øyeblikket. Vi måtte være tålmodige. Det var ikke enkelt, men det var som forventet. Jeg mener vi fortjente seieren, sier Gündogan i et intervju vist på Viasport,

Den tyske midtbanespilleren scoret med hodet for City for første gang siden desember 2018.

Minutter senere kom midtbaneankeret Rodri inn for å trygge seieren, og det gjorde han så sannelig: Det var han som spilte De Bruyne fri da han banket spikeren i kista med sin 2–0-scoring.

Han noterte seg for en målgivende pasning med sin første touch på ballen.

Manchester City var det førende laget, men slet med å skape det helt store mot et lavtliggende og kompakt Everton-forsvar. Med både Jordan Pickford og Robin Olsen ute med skade fikk portugisiske Joao Virginia sin første kamp fra start for The Toffees, og 20-åringen, som er Evertons tredjevalg mellom stengene, gjorde sine saker meget godt.

Han hadde blant annet en feberredning etter avslutning fra Raheem Sterling.

TIGERSPRANG: Her varter Joao Virginia opp med en mesterlig redning etter skudd fra Raheem Sterling.

– En utrolig redning, roser Pep Guardiola etter kampen.

Den siste tidens storform har gjort Manchester City til en av de store favorittene i Champions League. De lyseblå har også stø kurs mot seriegull, og er nå i semifinalen i FA-cupen. De er også i finalen i ligacupen, hvor de møter Tottenham.

Manchester City går noen spennende måneder i møte.

Publisert: