Får ikke ta kamppraten eller pausepraten inne: – Vi har satt opp telt

Når Vålerenga og Rosenborg møtes til seriestart i Eliteserien søndag kveld, blir det noe mer tid ute på banen enn oppvarming og to omganger med fotball.

PAUSEPRAT: Her skal Vålerenga-spillerne sitte for siste prat før kampstart og pausepraten når de møter Rosenborg i seriepremieren søndag kveld.
 • Morten Asbjørnsen, VG
Publisert: Publisert:

«I kommuner i tiltaksnivå A, B og Oslo skal lagene og dommere oppholde seg utendørs i kamppausen.»

Det står i NFFs protokoll for gjennomføring av fotballkamper under covid-19-utbruddet. Det betyr at spillere og trenere under kveldens kamp mellom Vålerenga og Rosenborg må ta kamp- og pausepraten utendørs.

– Det er riktig. Spillerne og trenerteamet har lov til å fordele seg på flere garderober. Vi må så dele dem i grupper og så kan de skifte. Når de så har skiftet må de ut og ta kampprat og pauseprat ute. Etter kampslutt kan man gruppevis gå inn igjen for å skifte og dusje, sier sportslig leder i Vålerenga Jørgen Ingebrigtsen til VG.

Slik ser teltet ut:

Han forteller videre at det setter litt begrensninger for Vålerengas del når det kommer til forberedelser til kampen. Han poengterer samtidig at dette har vært hverdagen til Oslo-klubben i flere uker, og at det på den måten er «normalt».

– Det er jo likevel spesielt når alvoret starter at man ikke kan benytte hele anlegget.

– Hvordan løser dere dette rent praktisk?

– Man kan i utgangspunktet sitte på tribunen, men vi har rigget det slik at RBK og vi har hvert vårt partytelt på banen. Det må være likt for begge lag med tak. Vi har plassert vårt telt i det ene hjørnet, og Rosenborg får sitt telt satt opp ved innbytterbenken. Da kan begge lag ta sine prater uten at man føler at noen kan tjuvlytte, sier Ingebrigtsen.

Les også

Satt i karantene - ikke med til seriestarten

Administrerende direktør i Norsk Toppfotball Leif Øverland er klart på at det er spesielt, men klarer ikke å la det sette en stopper på gleden over at seriestarten kun er timer unna.

– Ja det er svært strenge smittevern tiltak. Og det er grunnen til at regjeringen har åpnet opp for seriespill, som vi er svært glad for, forteller Øverland til VG.

Mikael Dorsin skriver i en tekstmelding til VG at de tenker at dette skal gå helt fint for deres del, og at det ikke endrer noe som helst på inngangen til kampen.

PS: Det er kun kampen mellom Vålerenga og Rosenborg som berøres av disse tiltakene av søndagens kamper. Kampen begynner 20.00 og kan sees på Eurosport Norge eller Discovery+.

Les også

 1. Nervøs Tripic i karantene når sesongen sparkes i gang: – Det blir fælt

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Fotball
 3. Vålerenga Fotball
 4. Rosenborg BK
 5. Leif Øverland

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Den draps­siktede fra Kongs­berg bodde i Stav­anger

 2. Latvia varsler ny ned­stengning etter smitte­økning

 3. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

 4. – Min far foreslo at jeg skulle få tatovert bil­cross­bilen. Han sa det på fleip

 5. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

 6. Startet til­bud de savnet selv: – Kjempe­respons