Haaland får toppkarakter: «Et lokomotiv»

(RB Leipzig – Borussia Dortmund 1–4) Erling Braut Haaland (20) omtales som «et lokomotiv», «enestående» og «fenomenal» etter oppvisningen i cupfinalen mot Leipzig.

GULLGUTT: Erling Braut Haaland poserte med trofeet etter at Borussia Dortmund vant den tyske cupen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Haaland er ikke bare svær eller en rakett. Jeg pleier å kalle ham et lokomotiv. Han gir alt og han har ferdigheten til å dytte motspiller unna med kroppen i riktig øyeblikk, sier Mehmet Scholl, som spilte for Bayern München og Tyskland i en årrekke, i Bild.

Haaland scoret to mål da Borussia Dortmund sikret cupgull mot Alexander Sørloth og RB Leipzig. Særlig det første målet var en svært solid prestasjon av nordmannen, da han rundlurte Europas kanskje heteste stopper, Dayot Upamecano.

Les også

Cuphelten Haaland forklarer jubelbrølet: – Hadde en «boost» i bicepsen

– Ferdighetene sammen med størrelsen og farten er enestående. Den så man sist hos Ibrahimovic, sier Scholl.

– Ibrahimovic er litt av en målestokk ...

– Men helt riktig. Gutten er 20 år. Dynamikken, hvordan han finner rom og måten han sprinter fra egen 16 meter fordi han vet det kan oppstå en sjanse til å score mål ... Det begjæret er unikt, fortsetter Scholl.

Hyllesten er enorm i utenlandske medier for nordmannen etter forestillingen. Han fikk toppkarakteren 1 av tyske Sky, Bild, Sport1, Focus og Sportsbuzzer. Hos Goal får han karakteren 1,5.

«Fenomenal!», skriver Sport1.

«Sensasjonelt da han viftet bort Dayot Upamecano på 2–0», skriver Goal.

Les også

Cuphelten Haaland forklarer jubelbrølet: – Hadde en «boost» i bicepsen

«Den norske spissen viste all sin klasse ved 2–0», skriver Sportsbuzzer.

«Akkurat frisk og akkurat der han skal være! Uimotståelig slik han gjorde det på 2–0 og fikk Upamecano til å se gaaanske gammel ut», skriver Bild.

Tittelen var Dortmunds femte i turneringen, etter å ha vunnet tidligere i 1965, 1989, 2012 og 2017. Haaland feiret ellevilt ute på banen da pokalen ble løftet.

Etter kampen ble Haaland spurt om et jubelbrøl, som reporteren kalte «et vikingrop».

Les også

Engelsk duo hylles: – Der oppe med Haaland og Mbappé

– Jeg har vært på treningssenteret mer enn vanlig i det siste, så jeg hadde en «boost» i bicepsen som jeg ville få ut, sier Haaland mens han så vidt trekker på smilebåndet.

Nordmannen er kanskje verdens mest ettertraktede spiller og har vært linket til så å si alle de største klubbene i verden.

– Vi vil alle at Haaland blir neste sesong. Alle vet hvor viktig han er for oss, sier Hans Joachim Watzke, direktør i Dortmund, ifølge Kicker.

Publisert: