Bekreftet: Magnus Carlsens VM-rival blir klar i november

Kandidatturneringen ble stanset i mars.

Publisert: Publisert:

Magnus Carlsens VM-rival blir klar i november. Foto: Heiko Junge

  • Bernhard Veland

Kandidatturneringen, der Magnus Carlsens VM-motstander skal utpekes, måtte også stanses tidligere i år som følge av virussituasjonen. Tirsdag kunngjorde FIDE, det internasjonale sjakkforbundet, når turneringen starter opp igjen. Planen nå er at kandidatturneringen skal starte 1. november, enten i Jekaterinburg (Russland) eller Tblisi (Georgia). Den georgiske hovedstaden er reservearrangør dersom det ikke går an å arrangere turneringen i førstevalget på grunn av koronapandemien. Det var også der turneringen ble spilt før den ble avbrutt i mars. Ifølge FIDE er det flere andre reserveløsninger.

Turneringen fikk mye kritikk fordi den fortsatte helt til 26. mars, midt i det første koronautbruddet. Norge stengte ned så tidlig som 12. mars.

Les også

Her blir sjakkstjernene fraktet ut av Russland i privatfly etter at Putin hadde stengt grensene

Selve finalespillet, der Magnus Carlsen møter sin utfordrer, er utsatt til 2021.

De åtte kandidatene rakk å spille sju runder før turneringen ble avbrutt, og spillerne starter opp igjen der de slapp. Det betyr at franske Maxime Vachier-Lagrave er i delt ledelse med Jan Nepomnjasjtsjij.

Carlsen ble verdensmester da han beseiret Vishy Anand i India i 2013. Siden har han forsvart tittelen tre ganger. I 2018 slo han Fabiano Caruana i London.

Publisert:

Les også

  1. VM-kampen er utsatt

Mest lest akkurat nå

  1. En ekte helt havnet midt i innspillingen av ny katastrofefilm på Orre

  2. Legen har sett moderne nordmenn overveldes av slitenhet og uro. Han gjenkjenner noen klare trekk ved dem som beholder både ro og helse.

  3. 18-åring hadde hatt lappen i tre dager. Så kjørte han «altfor fort».

  4. Amalie Iuel takknemlig for å være i Norge: - Jeg har venninner som er blitt jaget av politiet fordi de har trent i parker

  5. Birgit Skarsteins søster snakker ut: – Vi satt og gråt på badegulvet i en time

  6. Opprykksdrama for Bryne: – Han har betydd utrolig mye for laget

  1. Magnus Carlsen
  2. Sjakk