Lykketreff da England tok sterk seier

England slo Belgia på Wembley.

Marcus Rashford satte inn utligningsmålet fra 11 meter for England i 2-1-seieren over Belgia søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

ENGLAND - BELGIA 2–1

Med stjernespillere på begge lag var forventningene høye til det som ble en sjansefattig affære da England tok imot Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku og co.

Lukaku tok gjestene i føringen fra krittmerket etter å ha blitt felt av Eric Dier. Før straffescoringen fikk Yannick Carrasco annullert en nettkjenning for offside.

Marcus Rashford utlignet seks minutter før pause. Også det etter en straffe. Deretter fastsatte Mason Mount resultatet etter sidebytte. 21-åringen skjøt via støvelen til Toby Alderweireld, og ballen dalte i en perfekt bue over Simon Mignolet og i mål. Han ble matchvinner med lykketreffet.

Dermed leder England sin gruppe i nasjonsligaen, ett poeng foran Belgia.

Les også

Haaland scoret hat trick da Norge smadret Romania

Romelu Lukaku banket inn 1–0 fra straffemerket for Belgia.

Straffe på straffe

Etter bare ti minutter lå første ball i nettet, men ble avblåst for offside. Thomas Meunier spilte til Carrasco, som banket inn det han trodde var 1-0 til de rødkledde. Linjedommer avvinket scoringen fordi en belgisk spiller i offside blokkerte sikten for England-keeper Jordan Pickford.

Like før kvarteret spilt satte Lukaku på turboen i duell med Eric Dier. Briten matchet ikke farten til Lukaku, og kastet seg noe klønete inn i belgieren i forsøk på å nå ballen like foran eget mål. Etter litt betenkningstid pekte dommer på straffemerket, og Lukaku hamret inn sitt 53 landslagsmål.

Dermed ble det ikke ny engelsk landslagsrekord over antall kamper uten å slippe inn mål.

Tre minutter senere ga Marcus Rashford ballen bort til Kevin de Bruyne, som ikke klarte å overliste Jordan Pickford fra 16 meter.

Det var gjennomgående tøffe dueller i boksen mellom landslagsgigantene. Meuniers hånd på skulderen til Jordan Henderson etter 37 minutter var nok til at dommer valgte å blåse for ny straffe. Rashford banket inn utligningen bak en sjanseløs Mignolet.

Les også

Ny smell for Sverige – null poeng etter tre kamper

Matchvinner Mount

Like før pause vant Belgia og Lukaku ballen gunstig posisjon på Englands banehalvdel. Den belgiske kraftspissen hælflikket ballen lekkert inn til Carrasco, som ikke presterte å treffe mål.

Halvveis ut i 2. omgang fyrte Mount av et skudd fra ytre hjørne av den belgiske boksen. Skuddet så først ut til å ha blitt avverget av foten til Toby Alderweireld, men i stedet dalte ballen i en perfekt bue over Mignolet og i nettet.

De Bruyne viste fram den fantastiske pasningsfoten sin seks minutter senere da han med utsiden av støvelen spilte Carrasco fri alene foran Pickford, men den engelske keeperen fikk forstyrret 27-åringen nok til at ballen snek seg utenfor.

Belgia presset på i sluttminuttene for utligning, men klarte ikke å finne de engelske nettmaskene.

Publisert: