Lagerbäck hardt ut mot Sørloth: – Aldri opplevd at spillere har gått over grensen på denne måten

Lars Lagerbäck reagerer kraftig på krangelen som oppsto med Alexander Sørloth etter EM-omspillskampen mot Serbia. Han tar samtidig også noe selvkritikk.

Lars Lagerbäck og Alexander Sørloth skal ha kranglet etter Serbia-kampen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Lagerbäck kommenterer nå for første gang disputten som oppsto med landslagsspiss Sørloth underveis i den siste landslagssamlingen.

Sørloth skal ha diskutert høylytt med landslagssjefen fordi han var kritisk til Norges spillestil og tilnærmingen til kampen Norge tapte 1-2. Det var VG som først omtalte det som skal ha vært en ordveksling med høy temperatur.

Nå forteller landslagssjef Lagerbäck sin versjon.

– Jeg tåler godt at det uenigheter om fotballfaglige spørsmål. Alexander kom imidlertid med flere anklager som ikke omhandlet hvordan vi spiller fotball, men som gikk på at Per Joar Hansen og jeg var inkompetente som trenere både leder- og fotballmessig, sier svensken i en pressemelding fra NFF.

– Etter 30 år i internasjonal fotball har jeg aldri opplevd at spillere har gått over grensen på denne måten. Jeg har hatt mange fotballdiskusjoner med spillere som har vært faktabaserte og handlet om fotball. Men aldri noe som har vært i nærheten av dette, fortsetter han.

Får støtte fra kapteinsgruppen

Lagerbäck får støtte av deler av spillergruppen. A-landslagets kapteinsteam Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui og Joshua King kommenterer episoden slik i onsdagens pressemelding fra NFF:

– Tapet for Serbia var smertefullt for både spillere og støtteapparatet. Det skal være høyt under taket, men i dette tilfellet gikk spilleren altfor langt og vi er glade for at han beklaget sin oppførsel overfor spillergruppa og støtteapparatet. Samtidig var referansen til Kypros-kampen unødvendig fra landslagssjefen, men vi forstår at han ble kraftig provosert, sier trioen.

VG har tidligere skrevet at Stefan Johansen skal ha vært nødt til å bryte inn for å roe ned den fastlåste konflikten mellom Sørloth og Lagerbäck under samlingen.

Lars Lagerbäck reagerer på det som ble sagt på et lagmøte.
Les også

Norge klatrer én plass på FIFA-rankingen

Vil ikke kommentere

NTB har forsøkt å komme i kontakt med Sørloth og hans agenter Mike Kjølø og Morten Wivestad både på telefon, SMS og e-post for å forelegge dem kritikken fra Lagerbäck, men har ikke fått svar.

– Alexander Sørloth selv ønsker ikke å gi ytterligere kommentar til saken, sier landslagets medieansvarlige Svein Graff i pressemeldingen.

Alexander Sørloth kranglet med Lars Lagerbäck etter Serbia-kampen.

Hjemme på Strindheim har pappa Gøran Sørloth lest pressemeldingen fra Lars Lagerbäck.

Han har følgende kommentar til saken:

– Jeg tror det viktigste nå er å tenke på hvordan landslaget skal bli best mulig framover. Utover dert har jeg ingen synspunkter, sier han til Adresseavisen.

Tar selvkritikk

Lagerbäck er samtidig selvkritisk med tanke på at han refererte til en tidligere kamp mot Kypros i diskusjonen med Sørloth.

– Mot slutten av møtet bestemte vi trenerne (Frode Grodås, Kenneth Wilsgaard, Per Joar Hansen og jeg), at vi skulle forlate rommet og la spillerne diskutere hvordan vi skal fungere i fremtiden. Da vi forlot rommet mistet jeg dessverre tålmodigheten. Da kom min uttalelse om Kypros og jeg påpekte: «Du var inte så kaxig för två år sedan i Cypern», sier Lagerbäck – og fortsetter:

– Dette ordvalget som kom etter en lang og opphetet diskusjon, beklager jeg. Dette var et forsøk på å få Alexander til å forstå at han må tilpasse seg hvordan laget skal fungere. For meg handler dette om å skape en god prestasjonskultur.

NFF opplyser at Alexander Sørloth dagen etter beklaget egen oppførsel overfor lagkameratene. Lagerbäck hevder også at de involverte skværet samme kveld som den opphetede diskusjonen fant sted.

– Kvelden ble avsluttet med at Per Joar Hansen, Stefan Johansen, Alexander og jeg snakket sammen og tok hverandre i hånden, og var enige om å legge saken bak oss, sier svensken.

Norge skal spille tre landskamper i november. Disse går mot Israel (hjemme), Romania (borte) og Østerrike (borte).

(©NTB)

Publisert: