Bekreftet: Pereira klar for ny klubb

Adrian Pereira forlater Viking og er klar for Paok.

Publisert: Publisert:

Adrian Pereira går til Paok Thessaloniki i Hellas. Foto: Carina Johansen

 • Mats Haugland

Adrian Pereira har signert en fireårskontrakt med Paok. Det melder den greske klubben på sitt nettsted lørdag kveld. 21-åringen får draktnummer 16 i sin nye klubb.

Paok holder til i byen Thessaloniki og havnet på 2.-plass i den greske toppdivisjonen forrige sesong. I år er de derfor med i Champions League-kvalifiseringen, hvor de møter Benfica allerede tirsdag.

– Hans hurtighet, teknikk og målbevissthet har sørget for at han har skilt seg ut, og Paok vant til slutt kampen om signaturen hans. Velkommen til klubben, Adrian, skriver Paok på sitt nettsted.

 • LEST DENNE? Forvirring rundt Pereira-salget

Venstrebacken ble presentert i sin nye klubb i en video på Twitter. Der nevnes han blant annet sammen med forfatter og musiker Jo Næsbø, samt den nordiske sagnkongen Ragnar Lodbrok.

 • Se videoen i vinduet under:

8–10 millioner

Etter det Aftenbladet kjenner til er klubbene enige om en overgangssum på 8–10 millioner kroner. I tillegg kommer sportslige bonuser, nye utbetalinger etter antall spilte kamper og videresalgsprosenten Viking skal ha dersom PAOK selger Pereira videre med fortjeneste. Totalrammen skal være på rundt 13 millioner kroner.

Les også

Viking gjør én endring på laget mot KBK

Paok vant serieåpningen mot AE Larisa fredag. De spiller kampene sine på Toumba stadium, som har en kapasitet på rundt 29.000 tilskuere. Foto: Giannis Papanikos / AP

Pereira slo gjennom for fullt i Viking i fjor, og var en viktig brikke på laget som imponerte med cupgull og femteplass i Eliteserien.

Unggutten har denne sesongen spilt 13 kamper og scoret to mål fra sin backposisjon.

– Det er dumt å miste en så god spiller og flott fyr som Adrian. Men samtidig er det ufattelig kjekt å se at vi greier å utvikle spillere som blir kjøpt opp av europeiske toppklubber. Det viser at arbeidet vi gjør i akademiet, og det arbeidet vi gjør sammen med klubbene rundt oss, for alvor begynner å bære frukter, sier daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, til klubbens nettsted.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. SUS og Sandnes kommune begikk en rekke lovbrudd da pasient døde

 2. Slik blir Bussveien fra sentrum til Mosvatnet

 3. Politiet dro inn 231.000 kroner for ulovlig kjøring i Lindeveien

 4. Er det eit offentleg ansvar å gi Kurt Nilsen millionlønn til jul?

 5. Tenkte først «her kan vi jo ikke bo»: – Dette stedet, altså. Her har jeg funnet roen.

 6. Knalltøffe tak for økonomien i Sandnes - fredag blir det alvor

 1. Viking FK
 2. Adrian Pereira