Borch til OL-finale i Tokyo etter seier i semifinalen

Kjetil Borch (31), Norges eneste gjenværende medaljehåp i roing i Tokyo-OL, vant semifinalen i singlesculler og er klar for finale.

Roer Kjetil Borch i roarenaen Sea Forest Park i Tokyo. Foto: Lise Åserud / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:
Olaf Tufte var på plass for å følge lagkamerat Kjetil Borch i semifinalen i herrenes singlesculler i Tokyo-OL. Foto: Lise Åserud / NTB
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Som på onsdag var det sterk vind på roarenaen Sea Forest Park. Olaf Tufte og flere andre fra roleiren var på plass på tribunen for å heie fram Borch, som kom godt i gang og tok føringen.

Borch hadde god kontroll i bane 3, og ved 1000 meter ledet han med god margin til 4.-plassen som ikke ga finale. Damiar Martin fra Kroatia og Mindaugas Griskonis kom henholdsvis 2,35 sekunder og 2,98 sekunder bak Borch og er også finaleklare. Borch fikk tiden 6.42,92.

I det andre semifinaleheatet tok Stefanos Ntouskos, Sverri Nilsen og Alexander Vyazovkin seg videre til finale.

Finalen går fredag og er den siste og avsluttende dagen med roing under sommerlekene i Tokyo.

Borch har en OL-bronse sammen med Tufte fra 2016. I singlesculler har han to VM-gull og ett EM-gull, men står uten OL-medalje i den båtklassen, som er Horten-roerens store mål.

Det er kun Borch igjen som kan ta medalje i roing for Norge etter at dobbeltfireren med Olaf Tufte, Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Helvig var langt bak en finaleplass. Onsdag kantret båten til Are Strandli og Kristoffer Brun i semifinalen i lettvekt dobbeltsculler.

Publisert: