Borch til OL-finale i Tokyo etter seier i semifinalen

Kjetil Borch (31), Norges eneste gjenværende medaljehåp i roing i Tokyo-OL, vant semifinalen i singlesculler og er klar for finale.

Roer Kjetil Borch i roarenaen Sea Forest Park i Tokyo. Foto: Lise Åserud / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:
Olaf Tufte var på plass for å følge lagkamerat Kjetil Borch i semifinalen i herrenes singlesculler i Tokyo-OL. Foto: Lise Åserud / NTB

Som på onsdag var det sterk vind på roarenaen Sea Forest Park. Olaf Tufte og flere andre fra roleiren var på plass på tribunen for å heie fram Borch, som kom godt i gang og tok føringen.

Borch hadde god kontroll i bane 3, og ved 1000 meter ledet han med god margin til 4.-plassen som ikke ga finale. Damiar Martin fra Kroatia og Mindaugas Griskonis kom henholdsvis 2,35 sekunder og 2,98 sekunder bak Borch og er også finaleklare. Borch fikk tiden 6.42,92.

I det andre semifinaleheatet tok Stefanos Ntouskos, Sverri Nilsen og Alexander Vyazovkin seg videre til finale.

Finalen går fredag og er den siste og avsluttende dagen med roing under sommerlekene i Tokyo.

Borch har en OL-bronse sammen med Tufte fra 2016. I singlesculler har han to VM-gull og ett EM-gull, men står uten OL-medalje i den båtklassen, som er Horten-roerens store mål.

Det er kun Borch igjen som kan ta medalje i roing for Norge etter at dobbeltfireren med Olaf Tufte, Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Helvig var langt bak en finaleplass. Onsdag kantret båten til Are Strandli og Kristoffer Brun i semifinalen i lettvekt dobbeltsculler.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Da Haaland kom, så verdens­mesteren hans store svakhet

  2. Nå er huset og fasaden total­endret: – Folk kjører sakte forbi for å se

  3. – JESSSSS! Endelig slutt på å være politi

  4. – Betyr enormt mye

  5. Sandnes-syklist historisk: Tok suverent VM-gull

  6. Norge åpner opp igjen lørdag ettermiddag – meteren kan pakkes ned