Haaland-dobbel i norsk spissduell – senket Nielsen og Greuther Fürth

(Borussia Dortmund – Greuther Fürth 3–0) Onsdag møttes Erling Braut Haaland og Håvard Nielsen til norsk spissduell i Bundesliga. Sistnevnte ble statist.

MÅL: Erling Braut Haaland scoret to for Borussia Dortmund onsdag kveld.
Publisert: Publisert:

For det var kun én av de to nordmennene som startet kveldens kamp, og det var kun én av nordmennene som scoret mål.

Det var mannen kledd i gult og svart.

Og Haaland var på fra start. Først leverte han en krempasning til lagkamerat Thorgan Hazard som trodde han sendte hjemmelaget i ledelsen, men dommeren ville det annerledes.

Etter en kjapp titt på VAR-skjermen ble både Haalands assist og Hazards mål strøket fra protokollen, for det var offside.

Men VAR var ikke ferdig for kvelden. Ikke mange minuttene senere gikk nordmannen på skudd inne i boksen. Det traff en Greuther Fürth-spiller i armen. Dommeren lot være å blåse, men måtte igjen ta turen bort til VAR-skjermen.

Etter å ha tenkt seg litt om blåste dommer for straffe, og en iskald Haaland sendte ballen ned i det ene hjørnet, og keeperen andre veien.

Lagene gikk til pause på stillingen 1–0, og Greuther Fürth fant ut at den eneste medisinen var å starte Nielsen i den andre omgangen.

Men også i den andre omgangen var det Haaland det skulle handle om. For der hvor Nielsen var nære ved å skli inn 1–1, sørget Haaland for 2–0.

På et frispark fra Julian Brandt headet Haaland ballen nydelig ned i hjørnet bak keeper.

Like før slutt fastsatte Brandt resultatet til 3–0 og tre nye poeng for Dortmund, som etter 16 kamper er seks poeng bak serieleder Bayern München.

Publisert: