King ut med skade for Watford – mot spisskrise for landslaget

Landslagssjef Ståle Solbakken har fått nok en ting å tenke på. Spiss Joshua King måtte ut med skade for Watford lørdag ettermiddag.

BYTTET UT: Joshua King måtte gå av banen i kampen mellom Leeds og Watford med en skade.
  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert: Publisert:

VG oppdaterer saken.

Skadeomfanget til King er i skrivende stund ukjent, men det kan være nok en dårlig nyhet for det norske landslaget før de svært viktige landskampene mot Tyrkia og Montenegro. Tyrkia-kampen er allerede førstkommende fredag, 8. oktober, med kampen mot Montenegro tre dager senere.

Landslagslege Ola Sand skriver i en SMS til VG at de vil vite mer i morgen.

– Jeg vet ikke hvor alvorlig situasjonene er og jeg vet ikke hvor lenge vi vil miste dem, sier Watford-manager Xisco Munoz til Watford Observer om skadene til King og Francisco Sierralta.

Fra før er det allerede klart at Alexander Sørloth er ute med skade til landslagssamlingen som starter neste uke, mens Erling Braut Haaland er høyst usikker grunnet en muskelskade.

King gikk først ned for telling fem minutter før pause og tok seg til baksiden av låret, etter at han tilsynelatende satte beinet forkjært ned i bakken etter en duell. Etter å ha fått behandling ute på banen i et drøyt minutt, kom han seg opp på beina igjen og han kom også inn igjen i kampen, men på overtid i den første omgangen måtte han ut på grunn av smellen han pådro seg.

SKADE: Joshua King pådro seg en skade i kampen mot Leeds lørdag ettermiddag.

VGs landslagskommentator, Knut Espen Svegaarden mener det nærmer seg en krise hvis King ikke blir klar for spill.

– Det er opplagt at dette er en klar svekkelse. Det spiller også inn på det psykiske for motstanderen, som har forberedt seg på et møte med Europas kanskje beste spiss, spissen som ble toppscoreren i den tyrkiske ligaen for to år siden og en Premier League-spiss. Nå kommer det en spiss de knapt har hørt om, men det kan selvsagt slå begge veier, sier Svegaarden.

Kommentatoren har jobbet med landslaget siden 1985 og sier han ikke kan huske en lignende situasjon, hvor spissvalg én, to og tre alle kan være ute med skade, i tillegg til første- og andrevalg (Rune Jarstein og André Hansen) på keeperplass må stå over samlingen.

– Hvis du tar med Ajer (i troppen, men han spilte på seg en strekk i forrige uke) og Berge (ikke i troppen grunnet skade), så vil en seier i Istanbul nå være en ganske stor prestasjon, mener han.

Svegaarden mener de mulige skadefraværene har gjort at kampen har gått fra å være 50–50, til 70–30 i fordel Tyrkia, og legger til at han tror en King-skade vil føre til at Thomas Lehne Olsen og Ohi Omoijuanfo blir kalt inn i troppen til Ståle Solbakken.

– Spisskrisen blir jo enda større om nå King heller ikke skulle bli frisk til kampen mot Tyrkia. At Haaland ikke blir med er det verste som kunne skje for Solbakken, og hvis da King også er ute i tillegg til Sørloth, ser det tynt ut på spissplass, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til TV 2.

SPISSMANGEL: Ståle Solbakken (mellom Joshua King og Alexander Sørloth) har fått noe å tenke på inn mot landslagssamlingen.

Borussia Dortmund-trener Marco Rose fortalte under en pressekonferanse fredag at Haaland ikke reiser på landslagssamlingen, men landslagslege Ola Sand holdt døren så vidt på gløtt for Haaland på fredag og sa da at de hadde et lite håp.

– Vi venter til i morgen ettermiddag før vi vet noe mer, skriver Sand i en SMS til VG lørdag om Haalands situasjon.

Etter at Borussia Dortmund lørdag vant 2–1 hjemme mot Augsburg, var imidlertid Dortmund-trener Marco Rose i et intervju med Viasats Jan Åge Fjørtoft fortsatt klar på at Haaland ville bli i Dortmund og at det heller ikke var noen mulighet for at han ville bli klar til den andre kampen i landslagssamlingen mot Montenegro.

I den norske troppen er både King og Haaland tatt ut, med Veton Berisha og Kristian Thorstvedt som de to andre angriperne som for øyeblikket har en plass. Thomas Lehne Olsen (Lillestrøm), Erik Botheim (Bodø/Glimt) og Ohi Omoijuanfo (Molde) har alle vært aktuelle for troppen.

Norge ligger på annenplass i gruppe G etter seks kamper, likt på antall poeng som gruppeleder Nederland. Kun gruppevinneren kvalifiserer seg direkte til VM, mens en annenplass i gruppen gir en mulighet til å komme seg videre gjennom et cupspill.

Tyrkia og Montenegro ligger begge tett bak i gruppen, henholdsvis to og fem poeng bak Norge og Nederland. Dermed er det to svært viktige kamper som venter for landslaget. Kampen mot Tyrkia spilles i Istanbul 8. oktober, mens kampen mot Montenegro spilles hjemme på Ullevaal stadion 11. oktober.

Publisert:
  1. Herrelandslaget fotball
  2. Joshua King

Mest lest akkurat nå

  1. Drivstoffprisene har falt over sju kroner siden før sommeren

  2. Den siktede gutten innrømmer å ha startet brannen, men nekter straffskyld

  3. Kutt i norsk strømsalg til Europa ble nedsablet før jul. Plutselig snudde regjeringen

  4. NHO fnyser av disku­sjonen om utenlands­kabel: – Provosert

  5. Nå har Vik­ings prøve­spiller fått svar

  6. Politiet planlegger ikke å ta seg inn på branntomta: – Har dannet oss et godt bilde