Langrennssmitten: Her er skistjernene på nytt hotell

SEISER ALM (VG) Onsdag ble de fleste langrennsløperne i OL-troppen flyttet fra hotellet Steger-Dellai i Seiser Alm i Italia. De befinner seg nå rundt ti minutter unna.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hotell Gstatsch er et trestjernershotell som ligger midt i den bratte, svingete veien fra den lille landsbyen Seis og opp mot firestjernershotellet Steger-Dellai.

Der oppe bor fortsatt fire norske utøvere: De to coronasmittede, Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå, samt de to største stjernene, Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo. Etter det VG forstår var det Johaug og Klæbo selv som valgte å bli igjen.

Fra hotell Steger-Dellai kan man skli rett ut i de idylliske langrennsløypene, mens man må transporteres et lite stykke fra hotell Gstatsch.

Fra hotell Gstatsch, som befinner seg på 1453 meter over havet, må man opp en del høydemeter. Hotell Steger-Dellai, samt skistadion i Seiser Alm, ligger på omtrent 1900 meter over havet.

Bilder fra nyhetsbyrået AP viser at Harald Østberg Amundsen, Sjur Røthe, og tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng ser ut til å ha funnet seg godt til rette på det nye bostedet.

– Nå har vi flyttet på et nytt hotell. Det har blitt litt endringer i planene, men vi klager ikke. Vi har fått et ganske fint hotell, med fin utsikt, sier Tiril Udnes Weng i en video på langrennslandslagets Instagram-konto.

– Flytting gikk veldig fint. Enormt imponerende å hoste opp et hotell på det viset, skriver landslagstrener Eirik Myhr Nossum i en SMS til VG, og legger til at gjengen holder humøret oppe i en utfordrende tid med god galgenhumor.

I en årrekke har norske langrennsløpere hatt suksess med å lade opp til mesterskap i høyden i Seiser Alm.

HOTEL STEGER-DELLAI: Her bodde hele langrennslandslaget frem til onsdag. Nå er det bare fire utøvere igjen: To coronasmittede – pluss Klæbo og Johaug.

Tidlig onsdag ble det kjent at OL-uttatte Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har testet positivt på coronaviruset. De to er igjen i isolasjon på hotellet Steger-Dellai.

Resten av landslaget – bortsett fra Klæbo og Johaug – måtte flytte fordi det kun var bestilt rom til onsdag i den opprinnelige planen.

Før coronasmitten dukket opp i troppen, var planen at de skulle dratt til Oslo onsdag og videre til Kina torsdag.

Nå er det usikkert når Norges OL-håp kan reise til Kina. Foreløpig er det snakk om 31. januar, men det er ikke avklart. Første OL-øvelse (fellesstart med skibytte) er 5. februar for kvinnene og 6. februar for herrene.

Norges OL-uttatte løpere har vært på høydesamling i Italia i drøyt et par uker. Nå er troppen ansett som nærkontakter og i karantene. Tiden på dette er i fem dager i Italia.

Fremover skal de testes for coronaviruset daglig. Løperne og ledelsen har vært åpne om at man ikke kan puste lettet ut med tanke på om smitten har spredt seg til flere, fordi inkubasjonstiden på viruset varierer.

Publisert: