Ancelotti og Arteta på tribunen i en av sesongens tammeste Premier League-kamper

Det endte 0-0 mellom Everton og Arsenal foran lagenes nye managere, Carlo Ancelotti og Mikel Arteta, i en sjansefattig Premier League-kamp.

Nyansatte Carlot Ancelotti (t.v.) og Mikel Arteta (t.h.) så hvert sitt lag
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Både Arteta og Ancelotti, som får trenerdebutene for sine nye lag 2. juledag, måtte overvære lørdagens kamp på tribunen. Arteta ble ansatt som Arsenal-trener tidligere i uken, og en time før kampstart offentliggjorde Everton nyheten om at Carlo Ancelotti er klubbens nye hovedtrener.

Det var ikke et fyrverkeri av en fotballkamp de nye trenerne ble servert i en første omgang uten et eneste skudd på mål. Det nærmeste begge lag kom, var skudd som strøk utsiden av nettveggen fra Gylfi Sigurdsson på frispark og avslutningen til Gabriel Martinelli etter en Arsenal-kontring på tampen av omgangen.

Pierre-Emerick Aubameyang (t.h.) fikk kampens største sjanse, men klarte ikke å avgjøre kampen mot Everton som endte 0-0.

Da Arsenal endelig fikk et skudd på mål helt i starten av andre omgang, var det mye farligere. En corner ble stusset på bakerste stolpe til Pierre-Emerick Aubameyang, som på blank kasse bare traff Evertons keeper Jordan Pickford midt i målet.

Everton fikk sin største mulighet etter 68 minutter, da et skudd fra Dominic Calvert-Lewin ble hindret av oppofrende Arsenal-spillere. Situasjonen ble sjekket for hands med VAR, men det ble ikke dømt straffe.

Sjansene uteble også mot slutten, og det endte 0-0 i den sist kampen for de midlertidige managerne Duncan Ferguson og Fredrik Ljungberg.

Før kampen mot Arsenal, hadde Ferguson ledet Everton til seier mot Chelsea, uavgjort mot Manchester United og tap mot Leicester etter straffespark i kvartfinalen i ligacupen.

Det har gått langt tråere for Ljungbergs Arsenal, med stortap mot Manchester City og hjemmetap mot Brighton, uavgjort mot Norwich og en seier mot West Ham.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Årsmøtet kastet Danielsen – Moi Nilsen overtar

  2. – Me må ha lengre varsel. Nå blir det bare kaos

  3. Professor la seg flat etter upassende meldinger

  4. Løpsk traktor knuste kjøkken på Tasta

  5. Folk for­tjener bedre og sanne svar fra en olje- og energi­minister midt i en strøm­krise

  6. Prinsessen i sitt første statsråd – fikk feministisk bursdagsgave