Hegerberg tatt ut i Champions League-troppen – tross alvorlig skade

Ada Hegerberg er med blant Lyon-spillerne som reiser til Champions League-sluttspillet denne uka, men hun kommer neppe til å spille.

Ada Hegerberg kan være aktuell for spill i Champions League denne uka.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Nettstedet Footofeminin har offentliggjort en oversikt som viser at Hegerberg er tatt ut blant de 22 spillerne som reiser til Nord-Spania for å delta i Champions League-sluttspillet i slutten av august.

Hun skadet seg alvorlig etter at korsbåndet røk under trening 25. januar. Kneskader lik den Hegerberg pådro seg, tar vanligvis fra ni til 12 måneder å komme tilbake fra. Og ikke sjelden får utøverne andre utfordringer i kneet underveis i rekonvalesensen.

Ifølge Hegerbergs mor, Gerd Stolsmo, er det uaktuelt at datteren spiller finale. Hun opptrer også som mediekontakt på vegne av spissen.

– Hun er ikke klar til Champions League. Det er mer realistisk med september eller oktober, uten at vi vet det helt sikkert, sier opplyste Stolsmo til Aftenposten tidligere i uken.

Den norske Gullballen-vinneren har spilt og vunnet de fire siste Champions League-finalene. I år må hun sette sin lit til at lagvenninnene gjør jobben og sikrer hennes og Lyons femte strake tittel.

Stolsmo forteller at opptreningen går helt etter planen, men det er ikke aktuelt å haste tilbake for å rekke sesongens største kamper.

– Den største tabben du kan gjøre nå, er å komme tilbake for fort. Vi må bruke hodet. Hun er helt innforstått med det, sier Stolsmo.

Hegerberg scoret tre mål i mesterligafinalen i fjor da Lyon slo Barcelona 4-1.

Les også

Champions League-finalene ryker for Hegerberg

Les også

Qatar får ikke Paris for seg selv. Kongedømme sender fransk fotball inn i et storpolitisk spill.

Lyon vant nylig den franske cupen. Det skjedde etter straffesparkkonkurranse mot Paris St. Germain. På tribunen satt Hegerberg.

Kvartfinalene i Champions League spilles slik, fredag: Glasgow City (Skottland) – Wolfsburg (Tyskland) 18.00 (i San Sebastian), Atlético Madrid (Spania) – Barcelona (Spania) 18.00 (i Bilbao).

Lørdag: Arsenal (England) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 20.00 (i San Sebastian), Lyon (Frankrike) – Bayern München (Tyskland) 20.00 (i Bilbao).

(Aftenposten/NTB)

Publisert: