Vålerenga trodde de hadde avgjort kampen. Så kom kjempenedturen på overtid.

Dramatikk da Vålerenga tapte i Kristiansand.

 • NTB
Publisert: Publisert:
Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga fikk seg en skikkelig kalddusj på overtid.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Start – Vålerenga 2–1

Eirik Schulze scoret begge målene da Start slo Vålerenga 2–1 i mandagens eliteseriekamp i Kristiansand. Vinnermålet kom langt inn i overtiden.

Det så ut som det skulle gå mot poengdeling i Kristiansand da Start og Vålerenga avsluttet den 14. serierunden mandag. Men etter en høydramatisk avslutning på kampen var det hjemmelaget som stakk av med alle poengene.

Eirik Schulze ble tomålsscorer og den store helten da han tre minutter inn i overtiden fastsatte sluttresultatet til 2–1. Bare minutter før fikk VIF en scoring annullert for offside, en avgjørelse bortelaget slett ikke var fornøyd med.

Fredrik Oldrup Jensen stanget ballen i nettet på en dødball, men målet ble ikke stående. Reprisene viste derimot at det var lagkamerat Jonatan Tollås Nation som var i offside, og at annulleringen i beste fall var tvilsom.

Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga fikk seg en skikkelig kalddusj på overtid.
Les også

TV 2 skal diskutere fremtiden med Northug: – Dette er en alvorlig sak

– Føles fortjent

– Det føles utrolig fortjent at vi klarte å vinne en kamp mot slutten, med tanke på det vi har gått gjennom denne sesongen, sa Start-trener Joey Hardarsson til TV Norge etter kampen.

– Det er noe av det verste det, men det er litt sånn Vålerenga er nå, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo om å tape på overtid.

– Vi hadde noen feite sjanser. Spillemessig var vi overlegne, men det hjelper ikke når vi ikke bryter gjennom og er farligere foran mål. Sånn har sesongen vært. Det er ikke noen tvil om hvor skoen trykker i Vålerenga, sa Fagermo videre.

Benjamin Stokke utlignet for VIF etter 75 minutters spill, men hovedstadslaget måtte likevel reise tomhendt hjem til Oslo. Selv om Start ligger under streken har de vist seg å være vanskelige å slå, spesielt på hjemmebane. Det er hele ti serierunder siden det ble tap i Kristiansand, og mandag måtte også Vålerenga reise tomhendt tilbake.

Vill jubel blant Start-spillerne da seieren var i boks.

Tam innledning

Etter en forholdsvis tam innledning på kampen var det hjemmelaget som tok føringen etter 23 minutters spill, da Start og Vålerenga avsluttet den 14. eliteserierunden i Kristiansand. Fra rundt 20 meters hold, med strak vrist, lagde Eirik Schulze et kremmerhus bak gjestenes keeper Kristoffer Klaesson. VIF-keeperen hørte bare susen av kula på vei inn i nettmaskene.

– Jeg treffer godt, det er ingen tvil om det. Det var godt å se den gå inn, sa målscoreren til TV Norge i pausen.

Tross flere store Vålerenga-sjanser var fulltrefferen nok til å sørge for at Start gikk til pause med ledelse.

Straffemiss

Schulze hadde muligheten til å doble ledelsen da Start ble tildelt straffespark to minutter etter hvilen, men Klaesson kastet seg riktig vei og reddet 27-åringens forsøk.

Derfra og ut handlet det meste om Vålerenga. Gjestene fra hovedstaden presset og presset, men det ville seg ikke for verken Aron Dønnum, Herolind Shala eller andre VIF-spillerne før det gjensto et kvarter av kampen.

Da hadde VIF-trener Dag-Eilev Fagermo satte innpå Bård Finne og Benjamin Stokke, og det var de to innbytterne som sammen sørget for utligning. Finne sendte av gårde et skudd som traff ryggen til Stokke og skiftet retning. Start-keeper Jonas Deumeland kunne lite gjøre da ballen dalte ned i motsatt hjørne. Ikke ufortjent.

Les også

9 grunner til at Champions League-semifinalistene har kommet så langt

Vålerenga utlignet med en spesiell scoring.

På overtid trodde VIF at Oldrup Jensen sikret tre poeng da han stanget ballen i nettet, men linjedommeren var tidlig oppe med flagget og markerte for offside. I stedet var det Start og Schulze som gikk i angrep og fikk full uttelling.

Med sitt andre mål for dagen fastsatte Schulze sluttresultatet til 2–1.

I neste runde møter Start serieleder Bodø/Glimt borte, mens Vålerenga får besøk av Sandefjord.

(©NTB)

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Har ventet i fem måneder, får ikke åpne ferdig sushi-restaurant

 2. Leteaksjon på Stord - bilfører savnet etter ulykke

 3. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 4. Politiet orket ikke å sjekke alle filene

 5. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

 6. Politiet har en klar formening om hva som var årsaken til ulykken