Italiensk fotballpresident «nekter» å avslutte sesongen: – Blir et ubehagelig scenario

Italias fotballpresident Gabriele Gravina åpner nå for å flytte kamper helt til august for å få fullført inneværende Serie A-sesong.

Cristiano Ronaldo og Juventus-spillerne vet ennå ikke om eller når sesongen fortsetter. Foto: Luca Bruno / AP / NTB Scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Fotballen i Italia er som i de fleste andre europeiske land satt på pause som følge av viruspandemien. I øyeblikket er alle kamper frem til 3. april utsatt, og alt tyder på at det ufrivillige avbrekket blir forlenget.

– Vi skal gjøre alt for å fullføre mesterskapet. Om nødvendig vil vi be Uefa og Fifa om støtte til å spille lenger enn 30. juni, og også spille i juli og august, sier fotballpresident Gravina til Radio Marte.

Les også

Tidligere Real Madrid-president døde av koronaviruset

Les også

Marouane Fellaini smittet av koronaviruset

Alle de store europeiske ligaene har vært tydelige på at det i utgangspunktet er viktig å fullføre sesongen før 30. juni. Det har blant annet sammenheng med at mange spillerkontrakter utløper da.

Gravina er svært opptatt av ikke å måtte avbryte sesongen, og ser det ikke som et alternativ å kåre serieleder Juventus til mester. Torino-klubben har ett poengs forsprang til forfølgerne.

– Det vil lede til et ubehagelig scenario. Vi vil avviser slike alternativer så lenge som mulig, sier fotballpresidenten.

Les også

Bekreftet: Premier League blir utsatt

Torsdag møtes representanter for den italienske ligaen, fotballforbundet, spillerforeningen, trenere og myndighetene for å diskutere fremtiden.

– Det er mange temaer som skal diskuteres, sier Gravina.

Italia er hardt rammet av viruskrisen. Rundt 75.000 mennesker er rapportert smittet, og tallet på døde har passert 7.500.

Publisert:
  1. Serie A
  2. Cristiano Ronaldo

Mest lest akkurat nå

  1. 29 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  2. Nye regler om farts­grenser på sjøen

  3. Naboer reagerer på Velde Pukks planer: – Det blir en jevn strøm av lastebiler her

  4. Gunnar Garfors har reist Norge rundt i ni måneder. Her er hans beste tips for unike turer

  5. Svensk kvinne i 70-årene fikk blodpropp etter AstraZeneca-vaksine

  6. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune