Bekymrede Premier League-leger krever koronasvar fra ligaledelsen

Klubbleger i Premier League har sendt et brev til ligaledelsen med rundt 100 spørsmål og punkter rundt en restart av fotballtreningene, skriver The Athletic.

En rekke Premier League-leger skal være bekymret over mange spørsmål de mener ikke er tatt hensyn til foran en planlagt oppstart etter koronapausen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det velrenommerte nettstedet hevder å ha fått tilgang til e-posten som angivelig er sendt til Premier Leagues medisinske rådgiver Mark Gillett og fotballdirektør Richard Garlick.

Brevet er delt inn i ti hovedtemaer som alle advarer om covid-19-bekymringer de mener ligaen ikke i tilstrekkelig grad har tatt stilling eller hensyn til.

Blant disse punktene nevner The Athletic :

* Godkjenning av retningslinjer som fortsatt innebærer risiko for dødsfall.

* Mulig smitteoverføring via svette og keeperhansker.

* Mistanke om at enkelte klubber allerede ignorerer retningslinjene.

* Nødetaters mulighet til å kunne rykke ut til hendelser på treningsfeltet.

Medisinsk personell hadde muligheten til å sende sine innspill anonymt til Premier Leagues legeforening PLDG senest søndag. Senere ble punktene videresendt til Gillett og Garlick.

Les også

Idrettsdebatten har vært knallhard. Men to dager før beslutningen om eventuell åpning, smilte plutselig alle aktører.

«Må alle ansatte skrive under på at de er fornøyde med covid-19-protokollen? Er man i så fall ansvarlig dersom noe skjer med en spiller? Hvem er ansvarlig, legen eller Premier League? Hvordan kan vi som leger godkjenne retningslinjer som fremdeles innebærer dødsrisiko», heter det blant annet i e-posten.

I Premier League jobbes det med en plan for fullføring av sesongen som har fått navnet «Project Restart».

Det forventes oppdaterte retningslinjer fra britiske myndigheter kommende søndag. Dagen etter holder Premier League-klubbene en videokonferanse der de diskuterer veien videre.

Ifølge The Times vil ligaens medisinske ekspertise neste uke legge frem sin sikkerhetsprotokoll i en videokonferanse med representanter for spillerne og managerne.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk