- Balotelli lot som han var skadet for å kjøpe ny iPhone

Lokalavisen forklarer hvorfor Liverpool ble nødt til å kvitte seg med urokråka Mario Balotelli (25).

BYE, BYE! Balotelli, her i aksjon for Liverpool mot West Bromwich i april i år, er klar for AC Milan.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er kun ett år siden den italienske spissen ble kjøpt til Liverpool fra AC Milan for 16 millioner pund (207 millioner kroner, etter dagens kurs).

25-åringen ble aldri noen suksess på Merseyside og tirsdag denne uken ble han klar for et utlån til gamleklubben i Milan. Ifølge flere britiske medier betaler ikke AC Milan noe for å få spilleren på lån og Liverpool må fortsatt betale en stor del av spissens ukelønn på 90.000 pund (1,15 millioner kroner).

Men hvorfor ble Liverpool så desperate etter å få Balotelli vekk fra klubben?

Det prøver lokalavisen Liverpool Echo å gi et svar på, og lister opp flere episoder som skal ha fått begeret til å renne over for manager Brendan Rodgers:

PS! Historiene er ikke bekreftet fra offisielt hold, men gjengis her slik de blir fortalt av Liverpool Echo.

Balotelli hinket av trening for å kjøpe ny iPhone:

I forkant av en treningsøkt på Melwood i fjor ble Balotelli opphengt i noe på motsatt side av garderoben. Italieneren spurte en av lagkameratene hva han hadde i hendene, og lagkameraten – som ikke navngis av avisen – svarte at det var den nye iPhone 6.

GLAD I DINGSER: Mario Balotelli, her fra tiden i Inter Milan, har alltid hatt en forkjærlighet for å dyre ting - som mobiltelefoner, klokker og smykker.

Balotelli, som ennå ikke hadde skaffet seg den nye Apple-doningen, ble veldig opphengt og interessert i mobiltelefonen, og allerede under oppvarmingen på treningsfeltet stoppet han opp og klaget på ubehag i lysken.Spissen ble sendt av feltet og inn i garderoben slik at han kunne bli sjekket av klubbens medisinske personell.

Da spillerne kom inn i garderoben igjen, ble de svært overrasket over synet som møtte dem. Der satt nemlig Mario Balotelli med en ny iPhone 6 i hånden og noen åpnede esker ved siden av seg.

En av hans hjelpere hadde blitt sendt til butikken for å handle, og smertene i lysken hadde på ”mirakuløst vis” forsvunnet.

Halvhjertet innsats i Liverpool-tøy:

Da Balotelli kom til klubben ga italieneren utrykk for at han var klar for å legge ned det arbeidet som krevdes for å få ut potensialet han åpenbart besitter. Det viste seg å være tøv, skriver Liverpool Echo.

Balotelli var aldri i nærheten av så profesjonell som trenerteamet i Liverpool krevde. Han var halvhjertet i alt som skjedde på treningsfeltet, og mens andre sto igjen og trente eller tok seg en økt i styrkerommet, var Balotelli den første som dro hjem.

Røyket på treningsanlegget:

Ifølge Liverpool Echo var ikke Balotelli veldig mislikt i spillergruppen. Mange spillerne syntes de manglende holdningene hans var morsomme. Men da de ved en anledning så ham røyke en sigarett på treningsanlegget Melwood, trodde de ikke sine egne øyne.

Kanskje ikke så rart at AC Milan – angivelig – har gitt Balotelli en rekke spesielle regler som han må innrette seg etter når han nå skal spille i Italia igjen. Les mer om det her.

Visste ikke hvem Joe Allen var

Ved en anledning påsto Balotelli at han ikke visste hvem medspilleren Joe Allen var – på tross av at de hadde delt garderobe i flere måneder.

Elendige kamper og stor kompisgjeng

Brendan Rodgers skal ha irritert seg kraftig over den store kompisgjengen som hang på slep rundt Balotelli overalt. Da Liverpool spilte Champions League-kamp mot Basel i oktober, slapp italieneren inn en gjeng kompiser på klubbhotellet. De ble værende til langt på morgenen. Managerens humør skal ikke ha blitt bedre av Balotelli spilte en elendig kamp og ikke var borti ballen innenfor Basels 16-meter i løpet av 90 minutter. Det hele toppet seg da spissen nektet å takke bortefansen for oppmøtet.

– Det vil være en lettelse for Rodgers at Balotelli nå er en annens problem, skriver Liverpool Echo i sin avslutning.

I sammenheng med Brasil-VM skrev vi om hva som gjør Mario Balotelli så spesiell. Les den her: Hvorfor alltid Balotelli?

Balotelli: — Jeg var alltid profesjonell

I et eksklusivt intervju med Gazzetta dello Sport forteller imidlertid Balotelli selv at han oppførte seg profesjonelt hele tiden i Liverpool. Han forklarer hvorfor han ikke lyktes på Anfield på denne måten:

– Jeg tar skylden for det som skjedde i Liverpool, men formasjonen Rodgers benyttet passet ikke meg. I begynnelsen misset jeg mange målsjanser, så hadde jeg færre målsjanser, litt uflaks og skader. Det var bare rot. Men jeg klaget aldri, aksepterte avgjørelsene til manageren og jeg var alltid profesjonell, sier Balotelli til den italienske avisen.

Publisert: