Her tabber Southampton-keeperen seg loddrett ut

Artur Boruc leverte en kandidat til årets keepertabbe da Arsenal tok tre nye poeng.

Artur Boruc har vært en av Premier Leagues aller beste keepere denne sesongen, men mot Arsenal leverte han en tabbe man som oftest ser på lilleputtnivå.
 • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Arsenal 2-0 Southampton

Etter at Liverpool ikke klarte å slå byrival tidligere på ettermiddagen, hadde Arsenal en glimrende mulighet til å øke tabelledelsen. Det gjorde de også, mye takket være en enorm tabbe av Southamptons keeper Artur Boruc. Den vanligvis så solide polakken prøvde å lure Olivier Giroud med noen vendinger, men endte i stedet opp med å miste ballen og Giroud scoret enkelt. Samme mann fastsatte sluttresultatet til 2-0 på straffespark fem minutter før slutt.

Kampen ble utsatt 15 minutter på grunn av trafikktrøbbel, men det kunne virke som om spillerne ikke trodde kampen hadde begynt i det hele tatt. I åpningsminuttene var det uvanlig lavt tempo til Arsenal å være og Southampton-spillerne virket ikke å være helt venner med ballen. Da var det ekstra overraskende at Jack Wilshere helt ut av det blå holdt på å sende Arsenal i ledelsen med en scoring fra øverste hylle.

Midtbanespilleren kom seg inn i 16-meteren og chippet elegant over Artur Boruc fra hjørnet av femmeteren. Ballen traff innsiden av motsatt stolpe og spratt helt fritt på målstreken før Boruc fikk fanget den rett foran ansiktet til Olivier Giroud.

Som om ikke det var nok, var Aaron Ramsey nære ved å score et enda vakrere mål etter 18 minutter. Mesut Özil slo inn fra høyre og inne i feltet hælflikket Ramsey fra ti meter og igjen sto stolpen i veien. Boruc hadde ikke klart å hindre scoring hvis flikken hadde vært ti centimeter mer presis.

Årets keepertabbe?

Mens Wilshere og Ramsey vartet opp med verdensklasseavslutninger uten uttelling, var det en kjempetabbe av Boruc som ledet til Arsenals 1-0-scoring etter halvspilt omgang.

Boruc fikk et tilbakespill og hadde all verdens tid til å klarere før Giroud kom i press. I stedet prøvde han å vende bort Arsenal-spissen tre ganger uten hell. Til slutt mistet han oversikten, Giroud plukket opp ballen og hadde verdens enkleste oppgave med å score i det åpne målet.

Det tok en halvtime før Southampton fikk sitt første farlige skudd. Mikel Arteta sleivsparket etter en Southampton-dødball og Adam Lallana fikk ballen på halvspretten 17 meter fra Arsenals mål. Lallana traff bra og Wojiech Szczesny måtte slå til corner. Bortelaget kom mer med i kampen og seks minutter før pause viste Jay Rodriguez at det ikke bare er Arsenal-spillerne som har god teknikk. Rodriquez tok ned et innlegg på brystet, dempet ballen på låret og saksesparket et skudd som Szczesny måtte ut i full strekk for å stoppe. Heldigvis for polakken fikk ikke Rodriguez ordentlig trykk bak skuddet, fordi da hadde det sannsynligvis stått 1-1. ## Rolig etter hvilen

Andre omgang åpnet på samme måte som første, men Southampton fikk kombinasjonene til å sitte bedre. Det ga Lallana en god skuddmulighet etter 51 minutter, men forsøket fra 18 meter gikk rett på Arsenals keeper. Southampton lå også godt defensivt og selv Arsenals fotrappe spillere slet med å finne rom. Hjemmelaget kom seg til noen få innlegg, men Southamptons midtstoppere hadde ingen problemer med å klarere. Özil kom i god posisjon ni meter fra mål etter 63 minutter, men suddet fra høyresiden gikk rett på Boruc.

Selv om de slet med å spille seg til sjanser, var det Arsenal som styrte kampen. De presset Southampton lavt i banen og når The Saints kom fremover, var Arsenal villige til å ta kontringene. Det var ingenting som tydet på at gjestene skulle utlikne. En av deres farligste sjanser etter pausen var et Ricky Lambert skudd som ble blokkert ut til corner tolv minutter før slutt. På den påfølgende corneren endte ballen til slutt hos Victor Wanyama på 20 meter, men skuddet gikk langt over.

Straffespark

Innbytter Theo Walcott var nære ved å punktere kampen åtte minutter før slutt med et skudd fra hjørnet av 16-meteren, men Boruc virket å ha kontroll på skuddet som gikk en drøy meter utenfor.

Etter 85 minutter var det imidlertid ingen tvil om hvor poengene skulle ende. Per Mertesacker ble holdt i trøya på en corner og dommer Mark Clattenbug pekte korrekt på straffemerket. Giroud gikk opp for å ta det og sendte Boruc feil vei og ga Arsenal 2-0 med sin andre scoring for dagen.

Arsenal leder dermed Premier League, fire poeng foran Liverpool. Southampton falt ned på fjerdeplass etter at Chelsea knuste West Ham 3-0.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Arsenal FC
 3. Southampton FC
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Julebordsesongen er nå avlyst

 2. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

 3. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

 4. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønnsfrys.

 5. Tønes og Ingvar Hovland er enkelt og greit knallgode

 6. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder