Helland om Bendtner: – Det ser ut som han virkelig har funnet gleden

To kamper. To mål. Nicklas Bendtner har fått en forrykende start på Rosenborg-karrièren.

Nicklas Bendtner og Pål André Helland i seieren over Odd i serieåpningen. Onsdag leverte begge to igjen.
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Sandefjord Fotball–Rosenborg 0–3

SANDEFJORD: Rosenborgs stjernekjøp startet på benken, men brukte bare ti minutter på å score sitt andre Eliteserie-mål på like mange kamper da han ble byttet inn. På stillingen 1–0 til gjestene fra Trondheim dukket dansken opp på første stolpe, og satte ballen kontrollert i mål med utsiden av foten.

– Personen Nicklas Bendtner har en aura rundt seg. Vi lærer av ham, og jeg tror han har det veldig artig med oss. Han kommer inn i en familie og det ser ut som han virkelig har funnet gleden. Han jublet som en villmann på 1–0 mens jeg var og varmet opp. Det sier litt om ham., sier Pål André Helland om lagkompisen.

Les også

Innbytter Bendtner brukte ti minutter på å score i ny Rosenborg-seier

Pål André Helland scoret Rosenborgs tredje mot Sandefjord. Han tror Nicklas Bendtner har funnet tilbake til fotballgleden.

–Vanvittig med erfaring

Stjernespissen har fått en nærmest perfekt start i Norge. Forventningene har vært enorme, men 29-åringen har svart med to mål. Ett mot Odd, og ett som innbytter mot Sandefjord.

Selv er dansken avventende med å rose egne prestasjoner og å øke forventningene til seg selv. Han vurderte sitt eget innhopp som «fint». På spørsmål om hvor mange mål han har som mål å score denne sesongen, var han tydelig til journalisten som lurte.

– Det sier jeg ikke til deg.

Rosenborg slet mot Sandefjord før pause. Etter hvilen løsnet det for trønderne. Mål av Matthias Vilhjamsson, Nicklas Bendtner og Pål André Helland sørget for den regjerende seriemesterens andre strake 3–0-seier.

Kåre Ingebrigtsen ble naturligvis spurt om danskens start i klubben, og om hva resten av troppen kan lære av den tidligere Arsenal-, Juventus- og Wolfsburg-spilleren.

Kåre Ingebrigtsen er ikke i tvil om at ligaens beste spiss er Nicklas Bendtner.
Les også

Bendtner: – Jeg er Rosenborg-spiller og fokuserer fullt ut på Rosenborg

–Det er klart, Nicklas er 29 år og har vanvittig med erfaring. Vi prøver å lære av hverandre, så skal vi gjøre Nicklas bedre vi også, sier Rosenborg-treneren.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær sa til VG etter seieren over Kristiansund i serieåpningen at han ikke vill byttet spiss Bjørn Bergman Sigurdarson med noen i Eliteserien. På spørsmål om ligaens beste spiss er en Molde-spiller, var Kåre Ingebrigtsen kortfattet.

– Har han scoret noen mål da? Nei, da er det vel ferdigsvart, sier Rosenborg-treneren om Molde-spissen som har gått målløs av banen i de to første kampene, men som noterte seg for målgivende pasning mot Kristiansund.

Han er ikke i tvil om ligaens beste spiss er i Rosenborg, er dansk og heter Nicklas Bendtner.

– Jeg tror ikke man skal lure så fryktelig mye på det, sier Ingebrigtsen.

Nicklas Bendtner tusler av banen etter nok en scoring for Rosenborg. Denne gang mot Sandefjord.

Vil bli enda bedre

At det er enda mer i vente fra dansken er Ingebrigtsen ikke i tvil om. Men han synes det er vanskelig å spå hvor mange mål Bendtner vil ende opp i denne sesongen.

– Men han vil bli bedre. Han har litt igjen på den fysiske formen, og så har vi masse igjen på det relasjonelle og å utnytte ham bedre. Jeg tror Rosenborg som lag vil score flere mål med ham, sier Ingebrigtsen.

Etter ti minutter på gresset i Sandefjord dukket dansken opp på rett sted til rett tid.

Les også

Slik endte Nicklas Bendtner i Rosenborg: Fikk endelig «ja» fra Nottingham da de satt på restaurant i København

–Det desidert vanskeligste er posisjoneringen og timingen. Å være der, når han skal være der. Kommer du for tidlig har du passert første stolpe. Men han er der, og da er det bare å sette foten på, oppsummerer Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen om målet til Bendtner.

To kamper i norske Eliteserie tok det før 29-åringen fikk spørsmål om fremtiden i Rosenborg. Og om supporterne som tilsynelatende frykter at han forsvinner allerede til sommeren.

– Vi har en spennende sesong foran oss. Alt annet ligger i fremtiden. Så lenge jeg spiller for Rosenborg er det alt det jeg tenker på, var danskens svar.

Til helgen kan han for alvor skyte seg til heltestatus blant Rosenborg-supporterne. Da står erkerival Molde for tur på Lerkendal.

– Det blir en toppkamp, men det er tredje runde, så det er ikke sinnssykt, sinnssykt viktig, men vi går for å vinne alle kamper, og spesielt når vi spiller på Lerkendal, sier Bendtner.

Publisert:
 1. Nicklas Bendtner
 2. Kåre Ingebrigtsen
 3. Pål André Helland
 4. Sandefjord

Mest lest akkurat nå

 1. To kjappe Viking-mål

 2. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

 3. Oilers overtok tabelltoppen: - Slike kamper vi elsker å spille

 4. Ny rekord og hockey­feber i pepper­kake­byen

 5. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

 6. Syv nye Herrem-mål i norsk smell