Ullevålseter overlegen i Africa Race

Ny etappeseier for Ullevålseter i ørkenrallyet.

SUVEREN: Pål Anders Ullevålseter under fjorårets utgave av Africa Race.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Pål Anders Ullevålseter er overlegen i ørkenrallyet Africa Race og kjører stadig inn seiersbonuser til skoleprosjektet i Dakar som han støtter med sin deltakelse.

I tillegg til å ha samlet inn penger til Fabrizio Meoni-stiftelsen i forkant av rallyet, kjører han inn penger fra sponsorer for hver etappeseier. Så langt har han vunnet alle de fire etappene som er avviklet.

Lørdag gikk det helt galt fra start. Ullevålseter kjørte 19 kilometer feil vei. Han måtte snu og dra tilbake til start for å ta ny retning. En stund var han nede på 10.-plass, men i mål hadde han over 40 minutters forsprang på toeren José De Sousa fra Portugal.

— Jeg ble stresset av at jeg gjorde den store navigeringsfeilen. Jeg mistet stedsansen helt på grunn av mye kratt og ulendt terreng. Jeg måtte ta meg sammen og roe meg, sa Ullevålseter i en pressemelding etter etappen.

Les også

Ullevålseter avsluttet året med ny seier

Vanskelig og utfordrende navigering gjorde at de fleste gjorde feil, og mot slutten var Ullevålseter overlegen.

Det var han også på fredagens etappe, som han vant med et snaut kvarter til gode på franske Norbert Dubois. Underveis på den etappen krasjet Ullevålseter i en steinrøys. Heldigvis var farten liten, men han ødela bremsepedalen og måtte kjøre en halv time uten bakbrems.

— Det gikk helt fint. Jeg har jo forbrems, sa han.

Sammenlagt etter fire tellende etapper (1. etappe ble avlyst) leder han motorsykkelklassen to timer og et kvarter foran russiske Anastasia Nifontova.

Søndag venter en velfortjent hviledag etter den siste etappen i Marokko. Så venter seks etapper i Mauritania før rallyet avsluttes i Senegals hovedstad Dakar neste søndag. Ullevålseter gleder seg til en fridag.

— Jeg har vondt i hele kroppen. Jeg føler meg gammel og grå, sier han.

(©NTB)

Publisert: