I dag kan lille Burnley rykke opp til Premier League

— Han fortjener å bli årets manager.

Sean Dyche er i ferd med å føre Burnley tilbake til Premier League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det kan bli opprykksfest på Turf Moor i dag. Dersom Burnley slår Wigan er gamleklubben til Christian Kalvenes klar for Premier League.

Med tre runder igjen i Championship har Burnley nemlig åtte poeng mer enn Derby på 3. plass. I praksis betyr det at Burnley må tape sine siste tre, mens Derby må vinne sine kamper. Sistnevnte tar imot Barnsley i ettermiddag.

Burnley var av de fleste tippet på nedre halvdel denne sesongen. Mye av suksessen tilskrives manager Sean Dyche, også kalt «Røde Mourinho».

At Burnley rykker opp er like overraskende som at Crystal Palace beholder plassen i Premier League. Men Palace-manager Tony Pulis mener at Sean Dyche fortjener prisen som årets manager.

— Han har gjort en helt fenomenal jobb. Man pleier gjerne å peke på dem som vinner ligaen med de store klubbene. Men de har helt andre ressurser. Jeg elsker dem som overpresterer, og det har Sean virkelig gjort med Burnley, sier Pulis til Lancashire Telegraph.

Les også

Kalvenes: – En kjempeprestasjon om Burnley rykker opp

Leicester er allerede klar for Premier League, og trolig følger altså Burnley med opp. Derby, Queens Park Rangers, Wigan og Brighton er inne på playoff, men fire-fem andre klubber er også med og kjemper om playoff om den siste opprykksplassen.

Dagens motstander Wigan – med Uwe Rösler som manager – har imidlertid tenkt å utsette feiringen. Wigan-seier vil garantere dem plass i playoff.

  • PS : Christian Kalvenes var med på det sensasjonelle Burnley-opprykket i 2008/2009-sesongen. Da rykket «Clarets» opp via playoff.
Publisert: