Hazard skjøt Chelsea nærmere tittelen

Scoret to ganger og sendte Chelsea tilbake på vinnersporet i Premier League.

Eden Hazard ble dagens mann for Chelsea onsdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Antonio Contes Chelsea-mannskap slo dermed hardt tilbake etter det overraskende 1-2-tapet for Crystal Palace lørdag. Et nytt tap onsdag ville gitt serietoer Tottenham muligheten til å redusere forspranget til fem poeng, men slik gikk det ikke.

Les også

Joshua King ødela for Klopp og Liverpool

Tottenham sikret seg med nød og neppe tre viktige poeng i Wales, men Chelsea gikk seirende ut av storkampen på eget gress. Dermed ble det en jubelkveld for de blå på Stamford Bridge.

Det skal Eden Hazard ha mye av æren for.

Courtois-feil

Belgieren sendte hjemmelaget i føringen allerede etter ti minutters spill – med litt hjelp fra en landsmann. Vincent Kompany var tilbake i Manchester Citys startoppstilling, og Hazards avslutning gikk via den store midtstopperen. Retningsforandringen satte City-keeper Willy Caballero ut av spill, og dermed var hjemmelaget i føringen.

Les også

United og Chelsea kastet bort poeng: - To poeng som skylles rett ned i dass

Midtveis i omgangen var det så balanse i regnskapet igjen. Igjen var en belgier i begivenhetenes sentrum. Chelsea-keeper Thibaut Courtois gjorde sin 100. kamp for klubben onsdag, men jubilanten hadde ikke sin aller beste dag på jobben.

Et svakt utspill endte hos David Silva, som tvang fram en retur fra Courtois på den påfølgende avslutningen. Returen satte den argentinske måltyven Sergio Agüero sikkert i mål. Scoringen var superspissens niende på de ni siste kampene for City.

Like etterpå kunne City tatt i ledelsen, men en litt heldig Courtois avverget sammen med midtstopper Kurt Zouma forsøket fra Leroy Sané.

Les også

Før beskyttet han spillerne. Nå er det Mourinho som vinner kampene, mens de idiotiske spillerne har skylden når United taper.

Store sjanser

Mål ble det i stedet i motsatt ende av banen. Ti minutter gjensto til pause da Pedro gikk i bakken i duell Citys brasilianske midtbanemann Fernandinho. Dommer Mike Dean pekte resolutt på straffemerket, og fraværet av protester fortalte av dommerveteranen gjorde helt rett.

City-keeper Caballero avverget det første svake forsøket fra Hazard, men belgieren satte selv returen sikkert i mål.

Chelseas driblesterke midtbanemann har dermed scoret ti mål på Stamford Bridge denne sesongen. Ingen har flere.

Gjestene fra Manchester var nær en utligning i annen omgang. Kaptein Kompany headet i tverrliggeren tidlig i omgangen og like etter bommet Fernandinho på åpent mål. Poeng ble det likevel ikke.

Les også

United gikk mot sitt første tap på 20 kamper, men Zlatan berget statistikken

Dermed har Chelsea fortsatt sju poengs luke til Tottenham i tittelkampen. Tottenham lå under 0–1til det 88. minuttet, men noen vanvittige minutter senere hadde Tottenham snudd alt til seier. Først scoret Dele Alli, så scoret Heung-Min Son og Christian Eriksen på overtid, og sørget for 3–1-seier.

Liverpool følger fem poeng bak Tottenham. De hadde seieren i lomma, men fire minutter før slutt ødela Joshua King drømmen om tre poeng. Med sin 12. scoring for sesongen berget han 2–2 for laget fra sørkysten.

Arsenal tok imot byrival West Ham på hjemmebane, og etter 3–0-seieren klatret de forbi Manchester United på tabellen. De ligger nå på femteplass i Premier League etter mål av Mezut Özil, Theo Walcott og Olivier Giroud.

Åtte kamper gjenstår for begge de to fremste gullkandidatene.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk