Sverige fikk overtidsmål annullert: - Det føltes billig

Zlatan Ibrahimovic scoret i sin første kamp fra start siden september.

Zlatan Ibrahimovic var tilbake for Sverige etter skadeavbrekket i kampen mot Montengro. Her i duell med Nikola Vukcevic.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

MONTENEGRO — SVERIGE 1-1

Da Albin Ekdal fant nettmaskene på elegant vis på overtid, virket det som at Sverige hadde sikret seg en svært viktig borteseier over Montenegro.

Slik skulle det imidlertid ikke bli, for dommeren annullerte målet for en dytt fra Isaac Thelin i forkant. Det var svenskene svært lite fornøyd med.

— Det føltes billig, så det var synd. Vi er selvfølgelig misfornøyd. Vi scoret to mål som begge var etter regelboka, sier Albin Ekdal etter kampen ifølge Aftonbladet.

I stedet for 2-1 endte kampen 1-1. Zlatan Ibrahimovic sendte svenskene i føringen i første omgang, men Montengro var langt bedre etter hvilen, og utlignet på straffe med ti minutter igjen av ordinær tid. Også straffeavgjørelsen reagerte Ekdal på.

— Han chippet ballen mellom Oscar (Wendt) og Erkan (Zengin), men falt lett. Det kan være straffe, men han kan velge ikke å blåse også. Sånn er det, sier Ekdal.

Ifølge den svenske storavisen Expressen feiret Montengros målscorer, Manchester City-stjernen Stevan Jovetic, foran de svenske supporterne, for å «håne dem».

Zlatans scoring kom allerede etter åtte minutters spill. Han forsøkte egentlig å finne Erkan Zengin med en heading, men fikk ballen tilbake via en montenegrinsk back. Da stanget Sverige-kapteinen ballen opp i nettaket.

Senere hadde han blant annet et skudd i stolpen. Zlatan hadde ikke startet en fotballkamp siden Paris Saint-Germains oppgjør mot Lyon 21. september, men lørdag spilte han 90 minutter.

Suverene østerrikere

Med uavgjort lørdag står ubeseirede Sverige med smått skuffende seks poeng fra fire kvalifiseringskamper. Laget er på annenplass i EM-kvalifiseringens gruppe G, ett foran Russland og Montenegro.

Østerrike er suveren gruppeleder. Rubin Okotie scoret kampens eneste mål hjemme mot Russland, og østerrikerne er oppe på ti poeng.

I den siste kampen i gruppen tok Liechtenstein en overraskende 1-0-seier over tabelljumbo Moldova. Det var miniputtens første borteseier i en obligatorisk kamp siden 2004 (4-0 over Luxembourg).

Publisert: