Dette kan være Tom Nordlies nye trenerjobb

— Synd at vi ikke får ro til å lukke dette, sier klubbens styreleder.

Tom Nordlie kan være på vei tilbake som trener.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Mye tyder på at Tom Nordlies (54) neste trenerjobb kan bli for 2. divisjonsklubben Skeid.

Etter det Aftenposten erfarer jobber den tidligere storklubben med å få på plass rutinerte Nordlie som deres neste sjef.

— Det er riktig at vi jobber med en ny trenerløsning, sier Erling-Geir Iversen, styreleder i Skeid Fotball til Aftenposten.

Håper på snarlig løsning

- Er det Tom Nordlie?

— Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte det. Det er ingenting som er i orden ennå, og før det er det blir det feil å si noe, sier Iversen.

- Når håper dere å ha den nye treneren på plass?

— I beste fall tidlig denne uken. Det er synd at vi ikke får ro til å lukke dette, men jeg skjønner jo at media er interessert, sier styrelederen.

Kvittet seg med treneren

Etter god innledning på sesongen tapte Skeid søndag kveld 1-2 på overtid hjemme mot topplaget Tromsdalen.

Etter kampen kom den overraskende beskjeden om at hovedtrener Ørjan Valla var ferdig i klubben. Han fikk beskjed om at Skeid var i ferd med å ansette en ny trener.

— Ørjan var en midlertidig løsning. Vi klarte ikke å lande en permanent trener i fjor høst. Dette har vært en åpen prosess, og når Ørjan hørte om den nye treneren valgte han å gå, sier styreleder Iversen.

Stolt historie

På 50— og 60-tallet var Skeid en av landets mest suksessrike klubber. Skeid ble seriemester i Norges øverste divisjon i 1966, og vant cupen hele seks ganger mellom 1954 og 1965. Deres siste trofé ble vunnet i 1974, da de slo Viking 3-1 i cupfinalen. Året etter rykket Skeid ned fra øverste divisjon, og har siden rykket opp og ned mellom Norges tre øverste divisjoner. Skeid var i Tippeligaen i 1996 og 1998. Dette er deres tredje strake sesong i 2. divisjon, etter opprykket fra 3. divisjon i 2013. Skeid var sist gang i 1. divisjon i 2009. Tom Nordlies siste trenerjobb var for damelaget Avaldsnes.

Før det har han trent en rekke klubber, blant annet Odd, Vålerenga, Sandefjord, Start, Viking, Lillestrøm, Fredrikstad og Kongsvinger. Han er i dag fotballekspert for NRK.

Nordlie har ikke svart på våre henvendelser mandag ettermiddag.

Publisert: