Plutselig kan Norge ha seks Premier League-spillere

— Det er noe som peker i riktig retning, sier Per Mathias Høgmo.

Disse tre kan være kolleger i Premier League neste sesong. Fra venstre Joshua King (Bournemouth), Alexander Tettey (Norwich) og Håvard Nordtveit (trolig West Ham).
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I norsk fotballs forrige gullalder var det knapt en Premier League-klubb som ikke hadde en eller flere nordmenn i stallen. Det har etter hvert blitt en sjeldenhet, men neste sesong kan bli norskere enn på veldig mange år.

Må ha full klaff

Det er selvfølgelig en del som skal klaffe om alle er i det som kalles «verdens hardeste liga» allerede neste sesong. Men dersom alt går riktige veien kan nordmenn på fotballtur i England velge og vrake mellom langt flere arenaer dersom de vil se landsmenn spille.

Alexander Tettey er den norske spillerne med mest spilletid i Premier League denne sesongen.

Her er listen over de som kan komme til å være Premier League-spillere sesongen 2016/17. Alexander Tettey, Norwich: Norwich ligger i dag på nedrykksplass og Tettey er skadet. Tettey er fast på laget, men ute med skade akkurat nå.

Joshua King, Bournemouth: Har vært litt inn og ut av laget. Bournmouth er så godt som sikret spill også i neste sesongs Premier League.

Martin Samuelsen, West Ham: Den unge talentfulle spilleren fra Haugesund er på utlån til Peterborough fra West Ham. Han har vist frem sitt talent og er trolig tilbake i West Ham neste sesong.

Håvard Nordtveit, West Ham: Håvard Nordtveit avslutter sin periode i Borussia Mönchengladbach etter sesongen. West Ham er trolig klubben. Han bekrefter at han skal til Premier League, men har ikke selv bekreftet hvilken klubb han skal til. Flere medier melder at det er West Ham.

Martin Samuelsen er på utlån til Peterborough denne sesongen, men er trolig tilbake i moderklubben West Ham neste sesong.

Fredrik Ulvestad, Burnley: Burnley er på god vei opp i Premier League igjen. Ulvestad har vært ut og inn av laget. Han har spilt fem kamper fra start og startet den siste seriekampen til laget fra nord. Adama Diomande: Toppscoreren fra Stabæk fikk en tung start i Hull med skade. Men nå er han tilbake og har i det siste spilt fra start. Hull ligger i dag på tredjplass i Championship. Det er bare de to øverste lagene som rykker direkte opp. Men selv om det ikke blir direkte opprykk så kommer laget fra østkysten til å være med i playoff om den siste ledige plassen.

De to som ikke er aktuell med flagget

I tillegg til disse har vi Brede Hangeland i Crystal Palace. Hangeland er ikke lenger aktuell på landslaget. Bersant Celina har vært innom troppen til Manchester City denne sesongen, men han har valgt å spille representere Kosovo.

Samtidig er tidligere Aalesund-spiller Henrik Bjørdal i U21-stallen til championshipklubben Brighton & Hove Albion. «Seagulls», som nå ligger på kvalikplass, kan også ende med opprykk til Premier League. Det åpner for at 19-åringen kan ta steget.

At det blir flere norske spillere i øverste engelske liga gleder landslagstrener Per-Mathias Høgmo. Han tok tirsdag ettermiddag ut troppen til vennskapskampene mot Estland og Finland.

Setter kryss i taket

En av de seks tidligere nevnte spillerne var med i troppen, Joshua King. Alexander Tettey ville også vært med dersom han hadde vært skadefri.

— Det er jo kryss i taket dersom det blir så mange spillere i Premier League. Vi har jo nesten ikke vært der siden 90-tallet og tidlig 2000-tallet. Det er en del indikatorer som peker riktig vei for norsk fotball, og den såkalte ligaindeksen viser at du er helt avhengig av å ha flest mulig spillere på et høyest mulig nivå. Premier League og Bundesliga er kanskje de to mest attraktive ligaene sammen med Spania og delvis Frankrike, sier Per-Mathias Høgmo.

- På den indeksen er vel Norge på fjerdeplass i sin VM-kvalikgruppe. Hvordan skal det gå?

— Ja, det er vi, og det betyr at vi må overprestere med tanke på den. Det gjorde vi for så vidt i den gruppen vi hadde nå og fikk 19 poeng Det ligger jo en målsetting om at vi skal kjempe om en av de to øverste plassene, sier Per-Mathias Høgmo.

  • Les mer om livet i Premier League. En sesong som ikke har vært som tidligere sesonger:
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk