Ingen av Viking-spillerne grep sjansen mot Start

Viking var svake i generalprøven.

Suleiman Abdullahi hadde ingen god kamp mot Start. I likhet med resten av Viking-laget slet spissen med pasningsspillet, mottaket og bevegelsen. 18-åringen noterte seg likevel for en målgivende pasning i generalprøven. Her blir han holdt igjen av Starts John Olav Nordheim.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

VIKING-START 1-0

VIKING STADION: Generalprøven mot Start var en god mulighet for flere spillere til å melde seg på i kampen om en plass på serielaget. Ingen av dem benyttet muligheten.— Jeg hadde håpet at noen skulle benytte sjansen og melde seg på. Det var litt skuffende å at ingen gjorde det, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Med flere spillere borte på landslagsoppdrag måtte svensken stille med et B-preget lag i generalprøven.

Av spillerne som startet mot Start er det kun Indridi Sigurdsson, André Danielsen og Joackim Jørgensen som kan føle seg trygge på å starte mot Mjøndalen.

Björn Daniel Sverrisson og Iven Austbø ligger også bra an, mens Vidar Nisja er en outsider i kampen om å få spille serieåpningen.

Les også

HP: «Noen sier at en dårlig generalprøve betyr en god premiere. Jeg tror ingenting på det».

Les også

Vikings målscorer kan forsvinne

Resten av spillerne som spilte mot Start har gjennom hele vinteren vært et stykke unna Vikings beste ellever, og innsatsen deres mot sørlendingene styrket på ingen måte sjansene deres.

Gjennom hele kampen florerte det av feilpasninger. Bevegelsen var dårlig, og rytmen i Vikings offensive spill var til tider fraværende.

På grunn av store skadeproblemer stilte også Start med et B-preget lag, og heller ikke sørlendingene leverte noen god kamp.

— Det var tydelig at vi manglet en del spillere. Pasningsspillet var dårlig. Vi mistet veldig mye ballen og ofte på en klønete måte. På forhånd snakket vi om at det var viktig med et godt pasningsspill og mye bevegelse. Vi lyktes ikke med noen av delene, og var ikke påskrudde i dag. Jeg er likevel ikke bekymret. Folk skal få se et annet Viking-lag mot Mjøndalen og i første hjemmekamp mot Tromsø, lover Jonevret.

Oppkjøringen er over

Treningskampen mot Start markerte på mange måter avslutningen på Vikings sesongoppkjøring. Mot Mjøndalen er det alvor. Viking-kaptein Indridi Sigurdsson var i likhet med alle andre i Viking lite fornøyd med kampen mot Start.

— Vi holder nullen og vinner kampen. Det er det eneste vi kan ta med oss fra denne kampen, sier Sigurdsson.

Veteranen er likevel fornøyd med utbyttet Viking har hatt av sesongoppkjøringen.

— Vi har hatt mange gode treningsøkter og trent på en veldig god måte. Jeg liker også måten vi forsøker å spille fotball på og ser tydelige tendenser på at vi skal få til et spillemønster som kjennetegner oss. Samtidig er det fortsatt mye å jobbe med. Vi må bli enda bedre på det vi trener på. Det gjelder både offensivt og defensivt. Vi må bli mer stabile, sier Sigurdsson.

Les også

Heldig Viking-seier i svak generalprøve

Unggutter var lyspunktet

Noen positive ting er det likevel å ta med seg fra Start-kampen. Iven Austbø klarte seg bra i mål og holdt nok en gangen nullen. Mye tyder på at sisteskansen er i ferd med å vinne keeperduellen mot Arild Østbø.

Ellers leverte de to ungguttene Stian Michalsen og Martin Hummervoll flotte innhopp. Spesielt førstnevnte hadde flere gode involveringer. Hummervoll ble matchvinner da han enkelt kunne sette ballen i mål etter litt rot i Start-forsvaret.

I løpet av de neste dagene må han og Viking ta stilling til om han skal leies ut i vårsesongen. Han er sterkt ønsket av Sola.

— Jeg vet ikke helt hvordan det blir. Jeg vil spille på et høyere nivå enn 3. divisjon, men jeg har samtidig lyst til å bli værende i Viking. Vi får se hva som skjer, sier Hummervoll.

Publisert: