Gir seg som Arsenal-manager etter 22 år: – Selv de som ønsket Wenger bort, kommer til å hylle ham

Arsène Wenger er ferdig i London-klubben etter 22 år.

Arsène Wenger er ferdig som Arsenal-treneren til sommeren.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Til sommeren er det slutt for Arsène Wenger (68) som Arsenal-trener. Det melder klubben på sin hjemmeside fredag.

– Jeg føler det er på tide å gi seg etter denne sesongen, sier franskmannen.

– Jeg er takknemlig for at jeg har fått æren av å tjenestegjøre klubben i så mange minneverdige år.

Les også

Slik blir sommerens fotball-VM fra sofakroken

Supporterleder: – Det er kjempetrist

68-åringen har hatt en eventyrlig periode i London-klubben. Siden han tok over jobben som manager i 1996, har han blant annet vunnet Premier League tre ganger, og står med syv FA-cuptitler. Han kom også til Champions League-finalen i 2006. Da endte det med tap mot Barcelona.

Arsene Wenger har hatt en innholdsrik karrière i Arsenal. Her løfter han FA-cuptrofeet etter seier mot Chelsea i finalen i mai 2017.

En gigant gir seg i en av Englands største klubber. For mange blir det merkelig med en ny mann til å styre Arsenal.

– Det er kjempetrist. Han er en legende. Det er en nyhet man har forebedt seg på, og kjent at tiden snart er inne, men så kommer det likevel overraskende på. Jeg er veldig glad for at han velger å trekke seg selv, og at han gjør det nå og kan få den fortjente hyllesten resten av sesongen, sier leder i Arsenal Norway, Roar Myrvang.

Roar Myrvang er supporterleder i Arsenal Norway.

Selv om Arsenal har vunnet tre trofeer de siste fire årene, har det vært mye murring rundt Wenger. Mange har støttet franskmannen, mens flere har vært kritiske og har ment at tiden har vært inne for et skifte. I fjor endte klubben på en skuffende femteplass. Denne sesongen ligger laget på sjetteplass.

– Jeg er sikker på at alle som også har ønsket Wenger ut, kommer til å være med på hyllesten nå. Det er jeg helt sikker på. Alle vet hvor mye han har betydd for klubben. Det var en storklubb, men han har løftet den videre. Under hans tid er det blitt nytt stadion, Champions League-spill hver sesong utenom i fjor osv. Nå har han gjort en fantastisk jobb, og takker av med hodet hevet, sier supporterlederen.

Takkes av eierne

Han tror ikke Wenger er ferdig som trener på toppnivå selv om han nå gir seg som Arsenal-sjef til sommeren. På spørsmål om hva som er hans beste Wenger-minne, er dette svaret fra supporterlederen:

– Det må være «unbeaten-perioden» med Bergkamp, Henry, Pires og Ljungberg, sier han og sikter til de 49 seriekampene på rad Arsenal ikke tapte. I 2003/04-sesongen vant de ligaen uten å ha tapt en eneste gang.

– Skal jeg trekke frem én enkelt kamp er det finalen i FA-cupen mot Hull i 2014. Da hadde Wenger mange år uten et trofé. Alle var på ham om hvor lenge det var siden. Det var enormt viktig å vinne den, sier Myrvang.

Han har ikke sett seg ut en potensiel erstatter, men er klar på hva Arsenal må jakte etter:

– Jeg har ønske om at vi finner en som kan sitte noen år, at vi ikke kaster oss på den stolleken som mange klubber leker, sier han.

Arsenal-sjefen takker Wenger

– Jeg vil takke trenerapparatet, spillerne, ledelsen og supporterne som gjør denne klubben så spesiell, sier Wenger.

London-laget er i semifinalen i Europaligaen, der de møter den spanske storklubben Atlético Madrid i den første av to semifinaler torsdag i London.

– Dette er en av de vanskeligste dagene vi noensinne har hatt i idretten. En av hovedgrunnene til at jeg involverte meg i Arsenal var på grunn av det Arsene hadde gjort med klubben både på og utenfor banen. Hans stabilitet over en så lang periode på det høyeste nivået vil aldri bli matchet, sier Arsenal-sjef Stan Kroenke.

Publisert: