Roma-fans stormet pub: To menn pågrepet for drapsforsøk før Liverpool-kampen

Merseyside-politiet har arrestert to menn fra Roma, mistenkt for drapsforsøk på en 53 år gammel mann før Liverpools mesterligasemifinale mot Roma.

Fans utenfor Anfield før mesterligasemifinalen mellom Liverpool og Roma.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det opplyser politiet i en uttalelse. De to mennene er 25 og 26 år gamle. Den skadde 53-åringen er ifølge politiet fra Irland og var i Liverpool med broren sin for å se semifinalekampen mellom Liverpool og Roma, som endte 5–2 til hjemmelaget.

Flere politifolk ble tilkalt til puben Albert omkring ti minutter før kampstart etter meldinger om et «alvorlig overfall». Mannen var påført en hodeskade og ble fraktet til sykehus. Tilstanden hans er kritisk, opplyser politiet.

Ifølge politiet har vitner meldt om at offeret ble slått med et belte og deretter falt i bakken. Hammere skal også ha vært sett på stedet. Ifølge flere britiske medier var det omkring 80 Roma-tilhengere som løp mot puben der Liverpool-fans oppholdt seg.

Les også

Klopp ber fansen oppføre seg før Roma-møte: – Vis dem respekten de fortjener

Les også

Liverpool ledet 5–0. Så byttet de ut Salah. Da gikk det galt.

Fans fra begge lag

– Flesteparten av de 52.500 supporterne som var på kampen, oppførte seg bra og gikk for å se en kamp med god fotball. Likevel, et mindretall av tilhengere både fra Liverpool og Roma var involvert i isolerte hendelser i byen og nær stadion, sier politiinspektør Dave Charnock.

– Stedet der hendelsen skjedde, ligger rett ved stadion og var fullt av folk som var på vei til kampen. Jeg ber alle som har opplysninger eller mobiltelefonopptak av hendelsen, om å kontakte oss med det samme. Det kan være avgjørende for etterforskningen, sier førstebetjent i kriminalpolitiet Paul Speight.

Politiet opplyser at i alt ni menn mellom 20 og 43 år ble arrestert for diverse lovbrudd før og etter kampen.

Les også

Politiet starter etterforskning etter angrepet mot Manchester Citys buss

– I sjokk

«Liverpool FC er i sjokk og forferdet over at en Liverpool-supporter er i kritisk tilstand etter å ha blitt angrepet før mesterligakampen mot Roma.», heter det i en uttalelse på klubbens hjemmesider.

«Tankene våre er med offeret og hans familie i denne svært traumatiske tiden. Vi vil tilby dem vår fulle støtte.», står det videre. Klubben opplyser også at den har vært i kontakt med nødetatene siden hendelsen og vil fortsette å bistå i etterforskningen.

Roma har foreløpig ikke uttalt seg om hendelsen.

(©NTB)

Publisert: