Chelsea kvitter seg med suksesstrener

Antonio Conte ferdig i London-klubben.

Antonio Conte er ferdig i Chelsea.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Italieneren er ferdig i Chelsea etter to sesonger. Det bekrefter klubben fredag, etter lengre tids spekulasjoner.

– Vi ønsker Antonio all lykke i fremtiden, skriver Chelsea.

Conte kom til klubben før 2016/17-sesongen. Det ble seriegull på første forsøk. I fjor slet de blå i ligaen, og havnet utenfor topp fire, noe som gjør at det ikke blir spill i Champions League denne sesongen. De fikk riktignok en god avslutning på sesongen med FA-cupgull, men italienerens tid i klubben er nå omme.

Italiensk erstatter?

Nå ryktes det i om erstatteren også er italiensk. 59 år gamle Maurizio Sarri har trent suksesslaget Napoli i Serie A de siste tre sesongene og klart å utfordre Juventus om ligagullet. BBC skriver at det er Sarri som er ventet å ta over sjefsjobben.

Les også

Engelske medier: Conte kan gå til rettssak mot Chelsea

Sarri blir i så fall den tiende manageren i London-klubben siden 2008. Hverken Avram Grant, Luiz Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, André Villas-Boas, Roberto Di Matteo, Rafael Benitez eller José Mourinho klarte å beholde jobben stort lenge.

SMS-en til Costa

Conte fikk altså en fantastisk start på sin tid i Chelsea, men så gikk det tyngre og kontroversielle hendelser begynte å prege miljøet. I juni 2017 gikk nåværende Atletico-spiss Diego Costa ut og viste hele verden SMS-en han fikk fra Chelsea-manageren, som altså via mobil hadde fortalt at den spanske spissen ikke lenger var med i hans planer.

Det har senere vært spekulert om at italieneren hadde mistet garderoben. Etter å ha vunnet FA-cupen i vår, valgte Chelsea-spiller Willian å sensurere Conte med pokal-emojier da den brasilianske vingen la ut seiersbildet på sin Instagram-profil.

Conte har tidligere hatt toppjobber som Juventus-sjef (2011–2014) og landslagsjobben til Italia (2014–2016).

Publisert: