Norges tennissensasjon invitert til storturnering med stjernene: – Han har gode muligheter

Torsdag spiller han i samme konkurranse som Roger Federer og Rafael Nadal. Det blir 18-åringens hittil største utfordring.

Casper Ruud kom helt til semifinalen i en ATP-turnering i Rio, som sørget for at han fikk plass i sin største turnering i karrièren. De neste ukene kan han møte spillere som Roger Federer og Rafael Nadal.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Det viktigste denne gangen er å dra litt erfaring fra spill på dette nivået, få kjenne på hvordan det er og ikke minst, ha det gøy.

Det sier Christian Ruud, far og trener til Norges største tennistalent siden han selv herjet på tidlig 90-tall.

Torsdag skal sønnen, 18 år gamle Casper, spille sin største turnering noensinne. Etter gode resultater i flere turneringer i Sør- Amerika, fikk han såkalt Wild Card til Miami Open. Dette er en av de store turneringene utenfor Grand Slam-sirkuset.

Les også

Amerikansk tennishelt ble så imponert over Casper Ruud at han straks ga ham kallenavn

Store penger i omløp

Med en Roger Federer, Rafael Nadal og mannen på tredjeplass på verdensrankingen akkurat nå, sveitseren Stan Wawrinka, på plass med racket i Miami, er dette den tøffeste turneringen den norske 18-åringen noen gang har spilt.

Offisielt heter det ATP 1000-turnering, ettersom vinneren da vil stikke av med 1000 poeng på verdensrankingen samtidig som han tar med seg ni millioner kroner.

Dette er nok et premiebeløp som ennå ligger langt utenfor Casper Ruuds rekkevidde. Men han er nå en gang inne i turneringens førsterunde. Det betyr at han i det minste er garantert rundt 100.000 kroner i premiepenger og 10 poeng på ATP-rankingen.

Casper Ruud sammen med sin far og trener Christian Ruud. 18-åringen er i gang med å komme opp på samme nivå som sin far.

Samle poeng til Grand Slam-åpning

Og akkurat nå er det ATP-poeng som er viktigst. Han har en drøm om å komme seg med i Grand Slam-turneringer i løpet av sesongen. Det kan skje allerede i French Open sent denne våren.

– Men for å komme direkte inn i den turneringen må han opp på en plass rundt nummer 100 på verdensrankingen, sier Christer Francke. Han er tidligere tennisspiller og tenniskommentator på Eurosport.

Akkurat nå ligger 18-åringen fra Bærum på en 128-plass. Han har 463 rankingpoeng. Japaneren Tario Daniel, som i dag ligger på 100. plass, har 587 poeng.

– French Open kommer nok for tidlig til at Casper skaffer seg nok poeng til å gå rett inn i første runde. Han må nok gjennom kvalifiseringen, sier Christian Ruud på telefon fra Miami.

Les også

Casper Ruud nær idrettsbragd: Var én ball unna å nå finale i storturnering

Motstander fra Taiwan

Men først skal han få bryne seg på Lu Yen-Hsun fra Taiwan i første runde av Miami Open. Lu er ranket som nummer 64 i verden. Altså en spiller som i de fleste tilfeller er storfavoritt.

Lu Yen-Hsun er Capser Ruuds motstander i første runde i Miami.

– Det er helt klart at Casper har en mulighet til å gå videre, men det blir tøft. Lu er en kjapp spiller som er god på raske baner. Det blir uansett veldig spennende, sier Christian Ruud som sin sønns muligheter.

Christer Francke er ikke direkte optimistisk, men har tro på at det norske stortalentet har en anstendig mulighet til seier.

– Han har tidligere slått spillere som har vært topp-100 ranket. Han er ung og ivrig, så det burde være en god mulighet.

Dersom han går videre til andre runde, vil han dra med seg 25 poeng på rankingen og et betydelig steg nærmere Grand-Slam-drømmen.

Hvis det skulle bli seier mot den taiwanske motstanderen i første runde venter en tøff tysk spiller i andre runde. Alexander Zverev er ranket som nummer 20 i verden.

Rio-suksess la grunnlaget

Det er nå at Casper Ruud kan høste av de gode resultatene i februar. I Rio Open (ATP 500-turnering) spilte han seg helt frem til semifinalen. Her møtte han spanjolen Pablo Carreno Busta. Busta som er ranket som nummer 24 i verden, slet tungt i andresettet mot nordmannen, men vant til slutt 3–0.

På vei mot semifinalen slo han ut to spillere som er ranket langt høyere enn ham selv.

Men disse kampene gikk på nordmannens favorittunderlag som er grus. Turneringen i Miami går på såkalt hard court.

– Casper er best på grus, men ikke dermed sagt at han ikke kan spille god tennis på hardcourt, sier Christer Francke.

Publisert: